Mister elucidat: cum a apărut această tastatură „antică” și care era scopul ei

Mister elucidat: cum a apărut această tastatură „antică” și care era scopul ei

Dacă te plimbi la intersecția străzilor Princess și Elm Hill din Norwich, vei trece pe lângă o biserică veche și o formă bizară imprimată în ciment care seamănă cu o tastatură modernă.

Misterul acestei apariții în trotuar a condus la crearea multor teorii despre apariția formei în ciment.

Unii oameni chiar cred că cineva a călătorit în timp și a “desenat” un astfel de accesoriu de computer după ce s-a întors în trecut, în timp ce iar alții consideră că ar putea fi un obiect care provine dintr-o mănăstire din secolul al XVIII-lea.

Misterul tastaturii de piatră ascunde o poveste amuzantă

Peter Leigh, fondatorul canalului Nostalgia Nerd de pe YouTube, a dezvăluit anul acesta misterul “tastaturii”. Iar adevărul este mult mai simplu decât ai crede și probabil mai amuzant. Tastatura a fost realizată în anii ‘90 de către Molly Sole, o studentă la Norwich University of the Arts.

Molly a creat matrițe în care urma să toarne părțile unui computer vechi, pentru proiectul final de absolvire.

Într-o zi, trecea pe lângă intersecția menționată, Molly a văzut o porțiune de ciment proaspăt turnat. Și, deoarece tot avea matrițele la ea, a luat forma de tastatură și a presat-o peste material, dând naștere la cea mai ciudată atracție turistică.

La început, nu se mira nimeni de existența formei, întrucât cimentul era nou, dar după ce materialul s-a învechit și degradat, oamenii au început să creeze tot felul de teorii cu privire la originea tastaturii din Norwich.

În orice caz, povestea nu este singura de acest fel. O descoperire făcută la o statuie antică care i-a pus pe gânduri pe cei care cred că este posibilă călătoria în timp.

Statuia, realizată în anul 100 î.e.n., prezintă în mâinile unei femei ceea ce pare a fi un laptop sau un dispozitiv hibrid 2-în-1. Obiectul respectiv are chiar şi două găuri pe lateral, despre care unii spun că sunt porturi, precum cele USB sau HDMI.

În cele din urmă, cei care cred în călătoria în timp, se pare că vor găsi întotdeauna idei de explorat, iar arta pare să le vină în ajutor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: