Microsoft te-a lăsat fără poză de fundal la Windows 7: cum rezolvi problema ecranului negru

Microsoft te-a lăsat fără poză de fundal la Windows 7: cum rezolvi problema ecranului negru

Microsoft și-a făcut un obicei din a te stresa maxim când vine vorba de a te forța să faci upgrade la un nou sistem de operare. Anunțul recent legat de încetarea suportului la Windows 7 se reflectă într-o nouă sursă de stres pentru conservatori.

De câteva săptămâni, Microsoft a încetat să mai ofere actualizări de securitate sau funcționalitate celor care refuză să renunțe la Windows 7. Decizia a fost una previzibilă și a venit după aproximativ un an de la momentul în care a fost publicat un comunicat pe marginea subiectului. Din păcate, ultimul update din toate timpurile, cel publicat pe 14 ianuarie, a venit cu o problemă foarte supărătoare pentru cei care nu renunță încă la Windows 7.

Aparent, a fost o greșeală. În practică, te aștepți la orice de la compania care te-a agresat ani de zile să treci la Windows 10, doar pentru a-ți servi reclame în fiecare colț al celui mai nou sistem de operare. Ideea de bază este simplă, dacă folosești un computer cu Windows 7 după 14 ianuarie 2014, nu mai ai poză de fundal. Indiferent care este fotografia de tapet definită de tine, ai un fundal de culoare neagră, monocrom.

Microsoft a luat la cunoștință de această problemă și o va remedia. Din păcate, update-ul care va soluționa situația penibilă va fi servit doar celor care sunt abonați, contra unei sume fabuloase de bani, la serviciul extins de suport tehnic pentru Windows 7.

Din fericire, există și o soluție care nu te costă nimic, pentru a-ți defini o fotografie de fundal dorită de tine. Este suficient să nu mai optezi pentru extinderea fotografiei de fond din meniul de definire a tapetului – Stretch. În acest scop, fă click dreapta pe desktop și intră la secțiunea Personalization. Optează pentru Desktop Background, iar în noua fereastră, alege Fill, Fit sau Center. NU opta pentru Strech. La final, apasă pe Save Changes și totul ar trebui să fie în regulă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: