Microsoft Surface Duo, disponibil la comandă: de ce este special telefonul Microsoft cu Android

Microsoft Surface Duo, disponibil la comandă: de ce este special telefonul Microsoft cu Android

După lungi speculații pe marginea acestui subiect, telefonul pliabil de la Microsoft a fost lansat oficial. Dacă vrei, îl poți comanda, iar primele unități vor fi livrate începând cu 10 septembrie.

În ultima săptămână au ajuns online mai multe zvonuri despre Microsoft Surface Duo, o dovadă suplimentară a faptului că nu mai avem mult de așteptat până va ajunge în magazine. Noul smartphone pliabil cu Android ieșit din Redmond va avea un preț de achiziție de 1.399 de dolari, semnificativ mai puțin decât un Samsung Galaxy Fold, de exemplu.

Ca referință, Microsoft Surface Duo este un gadget format din două ecrane separate pe care îl poți folosi similar cu o carte. Cele două ecrane sunt conectate printr-o balama la 360 de grade. Dacă îl pliezi către exterior complet, îl poți folosi ca pe un smartphone obișnuit, cu două ecrane. Dacă vrei să te uiți la un film pe masă, unul dintre ecrane poate funcționa ca un stand.

microsoft surface duo 2După eșecul răsunător al Windows Phone, acest dispozitiv marchează revenirea Microsoft în domeniul telefoanelor mobile, fie ele și cu Android.

Dincolo de ecrane, noul smartphone ascunde la interior un procesor Snapdragon 855, 6GB RAM și un spațiu de stocare de 128GB. Saltul la 256GB te costă 1500 de dolari. Cele două panouri au o diagonală de 5,6 inci, sunt de tip AMOLED și au fiecare o rezoluție de 1800 x 1350 pixeli. Împreună, se transformă într-un panou de 8,1 inci, luând în calcul balamaua cât se poate de evidentă din centru.

Când este deschis, ajungi la o grosime de 4,8 milimetri. Greutatea totală este de 250 de grame, infim mai mare decât un iPhone 11 Pro Max. Partea de captură este asigurată de o singură cameră de 11 megapixeli. În mod uzual o folosești pentru selfie-uri, dacă pliezi unul din ecrane la 360 de grade, faci poze normale.

Noul smartphone este menit pentru muncă de birou și multitasking. Dacă dai click pe un link dintr-un mesaj, de exemplu, în mod automat se va deschide pe al doilea ecran pentru a nu te distrage de la conținutul mesajului sau al emailului. Dacă vrei, poți împerechea diverse aplicații, iar când pornești una pe un ecran, să pornească imediat a doua pe celălalt ecran.

Citește și: