Cel mai util instrument din bucătăria ta: dispozitivul care-ți răcește instant băutura 

Cel mai util instrument din bucătăria ta: dispozitivul care-ți răcește instant băutura 

Există câteva băuturi pe care oamenii preferă să le bea numai reci, iar dispozitivul MATRIX Juno va fi cel mai util în acest sens.

Dispozitivul funcționează exact ca un cuptor cu microunde, pe care îl folosești când vrei să aduci mâncarea sau băutura la o anumită temperatură. Ideea din spatele acestui dispozitiv este aceeași, numai că în loc să încălzează lichidele pe care le introduci, acesta le răcește instant. Poate face asta printr-un sistem de răcire termoelectrică (TEC), în doar câteva minute.

Procesul de răcire a unei băuturi este extrem de lent. Este extrem de util atunci când ai chef de o băutură rece, însă ai uitat să o pui în prealabil la frigider sau atunci când nu le găsești în lada frigorifică la magazin.

Cum îți poți răci instant băutura cu ajutorul MATRIX Juno

Dispozitivul funcționează extrem de simplu: trebuie fie să introduci o sticlă sau o doză de lichid în interiorul său, fie doar să torni băutura pe care vrei să o răcești în containerul special dinăuntrul său. Apoi tot ce trebuie să faci e să apeși un buton, iar băutura ta se va răci instant. Partea și mai interesantă e că poți seta dinainte temperatura preferată la care dipozitivul să-ți răcească băutura, pentru ca aceasta să nu fie nici prea caldă, nici prea rece.

În esență, dispozitivul înconjoară containerul cu o baie de lichid. Apoi, sistemul TEC folosește efectul Peltier, un transfer de curent electric prin care căldura se transferă de la un material la altul.

Rezultatele dispozitivului MATRIX Juno sunt extrem de mulțumitoare. De exemplu poate răci o doză de bere de 330 de mililitri în două minute. Astfel, ajunge de la temeperatura camerei (22 grade Celsius), la temperatura optimă de consum, patru grade Celsius. De asemenea, poate răci și o sticlă de vin de 750 de mililitri în doar cinci minute: ajunge de la temperatura camerei la nouă grade Celsius.

Începând cu 5 ianuarie, poți pre-comanda deja dispozitivul, la prețul de 200 de dolari. Cel mai probabil, urmează să ajungă la utilizatori în cel de-al treilea trimestru al anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: