Măsuri speciale la Tarom din cauza pandemiei: un pilot, depistat pozitiv

Măsuri speciale la Tarom din cauza pandemiei: un pilot, depistat pozitiv

Pandemia de coronavirus lovește și operatorul național Tarom. Unul dintre piloți a fost depistat pozitiv cu noul virus.

UPDATE: Ministerul Transporturilor a venit cu precizări. Potrivit instituției, la prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloți. O parte dintre aceștia au mai avut contact cu 22 de colegii și cu 19 membri de familie.

Trebuie menționat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfășoară normal. Piloții Airbus și Boeing împreună cu personalul navigant își desfășoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere și răspândire a noului coronavirus.

De asemenea, flota ATR își desfășoară activitatea normal, cu excepția contacților direcți ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni și a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situație.


E agitație mare în aeroporturi în această perioadă, iar autoritățile i-au sfătuit pe cetățeni să evite călătoriile pe cât posibil. Numai că expuși nu sunt doar pasagerii care se întorc din zone roșii, ci și angajații companiilor aeriene.

E cazul unui pilot Tarom, care a fost depistat pozitiv cu noul virus SARS-CoV-2. Potrivit G4Media, acesta nu avea simptome și se afla în autoizolare. Tot în autoizolare se află și colegii care au intrat în contact cu ei.

Pilot Tarom, depistat pozitiv cu coronavirus

Pilotul Tarom se afla în autoizolare la domiciliu de la finalul săptămânii trecute, însă apucase deja să intre în contact cu mai mulți colegi. Acum, în această perioadă, alți opt angajați ai operatorului aerian se află în autoizolare.

În România sunt înregistrate, în acest moment, 246  cazuri de coronavirus. Alte 29 noi infecții cu Covid-19 au fost confirmate în această dimineață, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Dintre cele 29 de cazuri noi, 12 au fost confirmate în Bucureşti, 7 în Iaşi, 3 în Ilfov, 2 în Hunedoara și câte un caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava. Vârsta celor infectați între 1 și 72 ani. Este vorba atât de contacți ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate – Spania, Italia, Marea Britanie, potrivit autorităților.

Dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Pandemia de coronavirus a pornit din China în luna decembrie și a ajuns, între timp, și-n SUA și Europa. Cele mai afectate state europene sunt Italia, Franța și Spania.