Marea problemă pe care o are acest model de iPhone 12

Marea problemă pe care o are acest model de iPhone 12

Apple a prezentat recen noua generație de iPhone 12, patru modele noi, toate dotate cu tehnologia 5G. În mare, a insistat că diferențele sunt de preț și mărimi. Numai că nu e chiar așa.

Apple ți-a prezentat recent cele patru noi modele de iPhone pe care le poți comanda și avea în doar câteva săptămâni, depinde de model. E vorba de iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max și iPhone 12 în variantă mini. În esență, americanii au susținut că diferențele de preț apar din cauza mărimii, a spațiului de stocare, a câtorva specificații tehnice și a numărului de camere.

Dar e mai mult de atât.

Apple a spus, spre exemplu, că iPhone 12 și iPhone Mini nu se diferențiază cu nimic în afară de preț și mărime. Din punct de vedere tehnic, însă, nu prea e adevărat. Și iată ce ar putea constitui o problemă în cazul modelului mai mic.

Marea problemă de pe iPhone 12 Mini

iPhone 12 Mini este, după cum îi spune numele, modelul cel mai mic. Are un ecran de 5,4 inci și Apple susține că vine cu aceleași funcții precum iPhone 12: adică același tip de ecran, camere, procesor, software și alte funcții. Toate la un preț cu aproximativ 100 de dolari mai mic.

Numai că americanii omit să-ți spună ceva. Fiind mai mic, modelul e echipat și cu o baterie mai mică. Iar asta înseamnă, pe scurt, că dacă optezi pentru iPhone Mini, modelul ți se va descărca mai repede. Diferența ar fi undeva la două ore – vreo 17 ore de video playback pentru iPhone 12 și vreo 15 ore pentru varianta Mini.

E adevărat că e impresionant și așa, din moment ce sunt alți producători care nu-ți oferă asta nici măcar la modele echipate cu baterii mai mari. Dar tot nu poți să treci cu vederea că atunci când, să zicem, unul dintre amicii tăi are telefonul la 20% baterie, tu o să fii undeva la 5%.

iPhone Mini e cea mai ieftină versiune din noua generația de iPhone 12. Are un preț de pornire de la 699 de dolari – în varianta cu 64 GB. Orientativ, cu o marjă de eroare undeva la 100 de lei, înseamnă că în România îl vei găsi, în varianta cea mai ieftină undeva la 3.800 de lei.

Iată aici niște calcule – iPhone 12 mini:

  • 64 GB la aprox. 3.800 de lei
  • 128 GB la aprox. 4.000 lei
  • 256 GB la aprox. 4.500 lei
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI