Lecția dură pe care Tesla le-a dat-o investitorilor sceptici

Lecția dură pe care Tesla le-a dat-o investitorilor sceptici

Tesla e listată la Bursă, iar de viitorul constructorului auto depind și banii investitorilor. Compania lui Musk tocmai ce le-a dat o lecție unora.

Pe la jumătatea lui ianuarie, mai mulți investitori sceptici în legătură cu viitorul Tesla s-au lansat în niște pariuri short. Adică au pariat împotriva companiei lui Elon Musk, fiind convinși că prețul acțiunilor va scădea până la sfârșitul lunii ianuarie.

Tesla tocmai ce anunțase niște rezultate extrem de bune pentru 2019. Și cei care aveau acțiuni jubilau la aflarea acestor vești. Dar au fost investitori care au crezut că frenezia nu va dura mult și că totul se va nărui rapid.

Tesla tocmai ce le-a dat o lecție dură.

Pierderi uriașe pentru cei care au pariat împotriva Tesla

Pariurile short ale investitorilor sceptici au adus pierderi totale pentru aceștia de 5,8 miliarde de dolari în luna ianuarie. Practic, pariurile erau făcute pe termen scurt – două-trei săptămâni – iar acești investitori credeau că acțiunile vor scădea puternic.

N-a fost să fie, însă. Pentru că s-a întâmplat exact opusul. Acțiunile Tesla au crescut cu nu mai puțin de 55% în luna ianuarie, imediat ce a fost anunțat profitul pe al patrulea trimestru. 1 la 0, așadar, pentru Elon Musk.

De altfel, șeful Tesla se află într-o lungă dispută cu investitorii short-sellers. De-a lungul anului 2019, cei care au pariat împotriva Tesla au avut de câștigat, dar n-a mers la nesfârșit.

Iar ianuarie a fost una dintre lunile în care acești investitori ar fi trebuit să-și direcționeze banii în altă parte. Acțiunile Tesla s-au apreciat puternic după ce constructorul a anunțat un profit de 105 milioane de dolari în trimestrul patru. Saltul acțiunilor a fost chiar mai mare decât în mai 2013, când americanii anunțau prima intrare pe profit din istoria companiei.

Chiar după creșterea spectaculoasă din ianuarie, există câțiva investitori care se încăpățânează să-și păstreze pozițiile și-n februarie. Chiar dacă pierderile se pot dovedi usturătoare, ca cele din luna ianuarie.