Lanțul de supermarketuri care începe să închidă magazine: care e motivul invocat

Lanțul de supermarketuri care începe să închidă magazine: care e motivul invocat

Un lanț de supermarketuri a început să închidă magazine în această perioadă în care România e în stare de urgență din cauza coronavirus.

România se află încă sub stare de urgență, ceea ce înseamnă că rămân deschise în această perioadă doar supermarketurile, farmaciile și cabinetele veterinare, care pot asigura urgențe. De altfel, acestea sunt și locațiile până la care românii au voie să iasă din casă pentru cumpărături de strictă necesitate.

Unul dintre lanțurile de magazine din România, însă, se plânge de faptul că unele autorități locale tratează discreționar. E vorba de compania Profi, care a spus că a închis definitiv un magazin din țară și va proceda la fel și cu altele, dacă situația nu se rezolvă.

De ce amenință Profi că închide magazine

Profi se plânge în această perioadă de măsurile excesive impuse de unii primari, Compania a decis să închidă definitiv magazinul din localitatea Păuliș, județul Arad, după ce oficialități locale au dispus închiderea acestuia timp de 15 zile.

Profi susține că această decizie a fost luată pe baza simplei bănuieli neverificate că unul dintre angajați ar putea fi infectat cu coronavirus.  Cei de la Profi spun că și alte autorități locale împiedică buna funcționare a magazinelor și avertizează că și alte magazine vor fi închise pentru că nu pot funcționa cu restricțiile excesive impuse de primării.

„Decizia primăriei Păuliș este arbitrară, fără nicio dovadă și fără a lua în considerare măsurile ferme pe care toate magazinele PROFI le implementează pentru a preveni răspândirea bolii. Nu înțelegem de ce autoritățile locale nu respectă măsurile bine documentate elaborate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în consultare cu experți internaționali și români de top și, în schimb, iau decizii locale neinformate, din cauza cărora afacerile devin inoperabile. Firma noastră respectă legea, așa că am închis magazinul, dar  pentru a ne proteja angajații și afacerile, am decis să îl închidem definitiv”, a declarat Pawel Musial, director general Profi.

Profi insistă că decizia Primăriei de acolo este absurdă și amintește de măsurile igienico-sanitare pe care le-a luat în cadrul tuturor magazinelor. Compania susține că e primul retailer din România care a adoptat măști de protecție transparente ce acoperă nu doar gura și nasul angajaților magazinului, ci și ochii. De asemenea, toți angajații magazinelor folosesc mănuși de protecție și își dezinfectează mâinile și echipamentul de mai multe ori pe zi.

Cumpărătorilor le sunt puse la dispoziție mănuși de unică folosință, astfel încât să nu atingă cu mâini eventual infectate alimentele care nu sunt deja ambalate.

Iată, mai jos, hotărârea autorităților locale prin care magazinul Profi din localitate s-a închis pentru 15 zile, prezentată de presa locală:

Citește și: