Jetpack-urile ar putea înlocui ambulanțele în viitor

Jetpack-urile ar putea înlocui ambulanțele în viitor

Great North Air Ambulance Service, o organizație caritabilă înregistrată în Marea Britanie dedicată furnizării de servicii de urgență cu elicoptere, testează un jetpack fabricat de Gravity Industries, pentru a le permite într-o zi paramedicilor să zboare pe un munte pentru a oferi primul ajutor.

Un jetpack ar putea permite paramedicilor să urce pe munte în 90 de secunde, mai degrabă decât să facă drumeții timp de 30 de minute, potrivit directorului de operațiuni GNAAS, Andy Mawson. „Cu un jetpack, ceea ce ar fi putut dura până la o oră pentru a ajunge la pacient poate dura doar câteva minute și asta ar putea însemna diferența dintre viață și moarte”, a spus el pentru BBC.

Gravity Industries, condusă de fondatorul și temerarul Richard Browning, a realizat niște inovații în ultimii câțiva ani pentru finalizarea mai multor zboruri într-un costum „Iron Man” și chiar a stabilit niște recorduri de viteză. El a spus că costumele au două mini-motoare pe fiecare braț și unul pe spate, permițându-i paramedicului să-și controleze mișcarea doar mișcându-și mâinile. „Cel mai mare avantaj este viteza sa”, a spus Mawson.

Browning a finalizat un exercițiu demonstrativ în districtul lacurilor din Marea Britanie, ca parte a colaborării. „Exercițiul demonstrativ a demonstrat potențialul imens de a folosi jetpack-uri pentru a salva vieți. Dacă va funcționa la parametri normali, paramedicul zburător va fi înarmat cu un kit medical, cu calmante pentru cei care au suferit fracturi și un defibrilator pentru cei care ar fi putut suferi un atac de cord”, a declarat Mawson pentru BBC.

Omul care s-a crezut avion: a zburat cu un jetpack aproape de un aeroport din SUA

În ultimul timp, se pune accent tot mai mult pe dezvoltarea de jetpack-uri. Unii însă își forțează norocul și fac gesturi necugetate. De curând, un pilot de la American Airlines spunea că un individ care purta un jetpack a zburat pe lângă el în timp ce se pregătea să aterizeze la Aeroportul Internațional Los Angeles.

Două echipaje de zbor separate au observat jetpack-ul, după cum a confirmat Administrația Federală a Aviației către postul de știri local Fox 11. „Tocmai l-am văzut pe tip trecând pe lângă noi într-un jetpack”, a confirmat al doilea pilot care zbura cu un avion de linie Jet Blue. „Numai în LA se poate întâmpla așa ceva”, a spus uimit el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: