iPhone 12 se vinde ca pâinea caldă: câte comenzi încearcă să acopere Apple, contrar pronosticurilor

iPhone 12 se vinde ca pâinea caldă: câte comenzi încearcă să acopere Apple, contrar pronosticurilor

Deși personal sunt foarte dezamăgit de schimbările introduse de Apple odată cu noile telefoane, comenzile de iPhone 12 depășesc toare recordurile, din câte se pare.

De aproximativ o săptămână, au început livrările pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro, iar Apple se chinuie să facă față comenzilor. Presiunea pe producătorul american este atât de mare, încât compania se pare că a solicitat unuia dintre furnizorii din China să accelereze semnificativ ritmul de producție. Comparativ cu comanda anterioară, gigantul din Cupertino se pare că își dorește cel puțin două milioane de exemplare în plus.

iPhone 12 este cel mai bine vândut telefon Apple în 2020, conform estimărilor din piața. În contextul în care diferențele dintre iPhone 12 și 12 Pro sunt departe de a fi spectaculoase, foarte mulți se orientează către versiunea mai ieftină. Nu de alta, dar designul este aproape identic, conectivitatea 5G sau ecranul OLED sunt de asemenea prezente.

Conform estimărilor publicate de Cinda Securities, Apple ar trebui să comercializeze până la 80 – 85 de milioane de terminale iPhone 12. Dacă le pui împreună, toate cele patru smartphone-uri noi ar trebui să se vândă în aproximativ 230 – 240 de milioane în 2021. Dacă se confirmă, această performanță ar putea plasa noile gadgeturi pe prima poziție în topul celor mai vândute iPhone-uri din toate timpurile. Ca referință, recordul actual este deținut de iPhone 6 și iPhone 6 Plus, cu 222,4 milioane de unități livrate în primul an de disponibilitate.

Analistul Ming-Chi Kuo specializat pe produse Apple estimează că nivelul precomenzilor pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro a gravitat între 7 și 9 milioane de unități, la nivel global. În ceea ce privește preferințele utilizatorilor, Kuo estimează că iPhone 12 și 12 Pro reprezintă 60 – 70% din vânzările noilor aparate, în timp ce 12 Pro Max și 12 mini ar trebui să graviteze în jurul a 15 – 20%.

Dincolo de referințele legate de noile telefoane, un nou studiu ajuns online în această săptămână estimează că există aproximativ un miliard de iPhone-uri active la nivel global în 2020. raport un miliard iPhone

Citește și: