Guvernul care și-a mințit cetățenii că măștile nu ajută la nimic: de ce a făcut asta în plină pandemie

Guvernul care și-a mințit cetățenii că măștile nu ajută la nimic: de ce a făcut asta în plină pandemie

Guvernele din țările afectate de coronavirus se luptă, în aceste zile, pentru a ține sub control pandemia de coronavirus. Numai că există multe bâlbâieli. Dar și minciuni.

Franța e una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus. Datele prezentate joi de autoritățile de la București, care monitorizează evoluția și din alte țări, arătau că în Hexagon sunt peste 78.000 de persoane infectate cu coronavirus. Numărul lor a crescu cu peste 3.700 de la o zi la alta, în vreme ce numărul deceselor a depășit și el 10.300.

Franța este, așadar, o țară care se luptă cu pandemia. Numai că Guvernul francez și-ar fi mințit cetățenii, tocmai pentru a-și ascunde incapacitatea de a face față în sistemul medical. Publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung arată că Executivul francez a spus că măștile de protecție nu folosesc la nimic, doar pentru a acoperi realitatea.

Acestea lipseau din spitale.

Guvernul francez și-a mințit cetățenii în plină pandemie de coronavirus

Dacă-ți aduci bine aminte, și la noi a existat o discuție de acest fel. La sfârșitul lui martie, ministrul Sănătății susținea că persoanele care n-au simptome n-ar trebui să poarte neapărat mască. Câteva zile mai târziu, Raed Arafat susținea că ele sunt obligatorii și că trebuie purtate de toată lumea, indiferent dacă ele sunt cumpărate din farmacii sau sunt confecționate acasă.

La noi nu există vreo dovadă a faptului că declarațiile oficiale inițiale aveau legătură cu lipsa echipamentelor, dar în Franța s-a dovedit această legătură.

Iată cum relatează jurnaliștii germani situația din Franța.  Reprezentanții Guvernului au negat săptămâni în șir că măștile de protecție ar putea fi utile în reducerea riscului de infecție.

”Măștile ar putea fi chiar contraproductive pentru că dau iluzia protecției”, susținea purtătorul de cuvânt al Guvernului francez.

Publicația germană susține că, de fapt, nu existau măști în sistemul medical pentru că nu se făcuseră achiziții și că Guvernul s-a ferit să le spună adevărul francezilor. Șeful autorității pentru sănătate, Jerome Salomon, a susținut pe 26 februarie că nu există lipsuri, dar oamenii au constatat în timp că, de fapt, nu există măști de protecție.

Chiar și președintele Macron și-a schimbat apoi abordarea și a spus că autoritățile vor face eforturi pentru a face achiziții masive în acesată perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: