Google schimbă modul în care te ascultă sau nu. Ce trebuie să știi

Google schimbă modul în care te ascultă sau nu. Ce trebuie să știi

Actualizarea venită din partea Google face compania să pășească pe calea către o mai bună protecție a datelor personale de orice tip.

Google a prezentat politica de confidențialitate actualizată privind colectarea de eșantioane audio la fiecare interacțiune cu Google Assistant, asistentul virtual de pe telefoanele Android, Android TV și linia de difuzoare și monitoare inteligente Google Nest.

Compania declară că acum optează pentru scoaterea automată a utilizatorilor de pe lista de salvare a eșantioanelor de înregistrare audio în contul Google. Acest lucru înseamnă că atât timp cât nu setezi tu ca datele audio să îți fie salvate și stocate în contul Google, acest lucru nu se va mai întâmpla automat, cum era cazul până acum.

Setarea actualizată permite Google să salveze în siguranță înregistrările audio în contul Google. Înregistrările audio salvate contribuie la îmbunătățirea tehnologiilor noastre de recunoaștere audio, astfel încât produsele precum Google Assistant să poată înțelege limba și mai bine în viitor. Pentru a vă menține controlul asupra setării înregistrărilor audio, am oprit salvarea automată până când veți putea revizui informațiile actualizate.”
Google

În plus, ar putea fi important să ștergi orice înregistrare audio existentă, deoarece, în mod interesant, această actualizare de politică nu vorbește despre ce va face Google cu clipurile audio și înregistrările încărcate deja și salvate în cont.

Această actualizare este extrem de importantă, deoarece eșantioanele audio prelevate din conversațiile noastre cu Google Assistant sunt utilizate pentru a dezvolta și îmbunătăți tehnologia de recunoaștere audio care funcționează în fundal.

Însă pentru aceasta, eșantioanele audio sunt analizate de oameni, pe care Google îi numește revizori formați. Aceasta înseamnă că oamenii pot auzi conversațiile, fie că este vorba de conversațiile directe cu Google Assistant de la telefonul tău personal sau de la difuzorul inteligent.

Chiar și activarea accidentală duce la stocare de date de către Google

Google menționează că fișierele audio sunt salvate când dispozitivul detectează o activare, ca atunci când spui „Hei Google” sau atingi pictograma pentru microfon. Unele dispozitive includ câteva secunde înainte de activare pentru a cere o solicitare completă și clară.

Însă, până acum siguranța datelor nu era asigurată pentru toate dispozitivele, din acest punct de vedere. Această actualizare este acum disponibilă pentru toți utilizatorii Google. Chiar dacă nu ai primit această comunicare de la Google, poți dezactiva setările de înregistrări audio sau poți verifica dacă Google nu a făcut deja acest lucru pentru tine.

Aceste note de responsabilitate și transparență nu sunt surprinzătoare, având în vedere cât de mult timp au petrecut companiile de tehnologie în ultimul an cerându-și scuze și regândind politicile de colectare a eșantioanelor de voce pentru asistenți virtuali.

Google, Amazon, Apple, Microsoft și Facebook au fost puse în fața criticilor opiniei publice pentru a rezolva problemele provocate de lipsa de claritate a politicilor de confidențialitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: