Google își construiește propriul oraș inteligent ca să demonstreze că se poate

Google își construiește propriul oraș inteligent ca să demonstreze că se poate

Oricine a crezut că pandemia de coronavirus va schimba drastic planurile imobiliare ale companiilor de tehnologie din Silicon Valley nu s-a gândit la Google.

Google îşi construieşte propriul său campus asemănător unui oraş, lângă sediul central al companiei din Silicon Valley, care va fi format din parcuri, restaurante şi locuinţe accesibile, relatează CNBC.com.

Compania a propus un nou proiect de campus tehnologic în orașul istoric Mountain View, cu planuri de a construi pe  161.874 de metri pătrați un centru cu utilizare mixtă care include spații de locuințe, de vânzare, într-un campus tehnologic asemănător unui oraș.

Google intenţionează să creeze până la 1.850 de locuinţe, iar 20% dintre acestea vor fi la preţuri accesibile. Anunţul referitor la locuinţe urmează unui angajament de un miliard de dolari pe care Google l-a făcut anul trecut cu privire la locuinţele din zona golfului San Francisco, care a inclus modificarea destinaţiei unor terenuri pentru a construi 15.000 de case noi pentru niveluri de venit variate, inclusiv case destinate familiilor cu venituri mici şi medii.

Majoritatea spațiilor din orașul Google vor fi disponibile publicului larg

Orașul Mountain View cere, de asemenea, dezvoltatorilor să includă spații rezidențiale cu clădiri comerciale la scară largă, iar planurile Middlefield Park prezintă până la șase clădiri rezidențiale care cuprind între 1.675 și 1.850 de case noi. Proiectul companiei își propune să dedice 20% din spațiul său rezidențial unităților de locuințe accesibile.

„Este cu siguranță o idee excelentă de a crea un cartier cu destinații mixte, în care multe dintre nevoi și servicii sunt la câțiva pași de locul în care locuiești și lucrezi”, a declarat pentru Mountain View Voice directorul imobiliar Google, Michael Tymoff.

În timp ce Google își va păstra calitatea de proprietar al majorității campusului, majoritatea spațiilor deschise vor fi accesibile publicului. Acestea vor include parcuri multiple, un centru de recreere care ar putea fi folosit pentru un teren de fotbal și un centru acvatic.

Noile planuri ale Google referitoare la campus vin într-un moment în care viitorul clădirilor de birouri este incert. Niciuna dintre companiile majore de tehnologie nu a chemat angajaţii înapoi la muncă în SUA, pe fondul epidemiei de coronavirus în curs de desfăşurare, iar Google însăşi nu cere angajaţilor să se întoarcă la muncă până în iulie 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: