Google vrea să-ți faci cel mai bun birou acasă, chiar dacă prețul e enorm

Google vrea să-ți faci cel mai bun birou acasă, chiar dacă prețul e enorm

Google și-a actualizat rapid software-ul pentru videoconferințe Google Meet, întrucât pandemia Covid-19 a însemnat că mai mulți oameni se bazează pe el acum decât oricând.

Acum însă, compania anunță noul hardware pentru videoconferințe Google Meet, deși s-ar putea ca vestea să nu te bucure prea tare.

Noul hardware Series One, proiectat de Google, dar realizat în parteneriat cu Lenovo, constă din mai multe piese diferite.

Pachetele hardware Series One au tot ce-ți trebuie

Kitul poate conține o cameră inteligentă de 12MP, iar pentru sălile de conferințe mai mari, o cameră inteligentă XL de 20,3MP.

Google spune că dispozitivele pot încadra automat participanții la o întâlnire și pot detecta câte persoane se află într-o cameră fără a utiliza recunoașterea facială, precum și panoramarea, înclinarea și zoomul digital.

Conține, de asemenea, un Smart Audio Bar, care are un difuzor de 2,5 inch, un tweeter de un inch și opt microfoane care formează un fascicul, despre care Google susține că pot procesa “până la 44 de canale simultan”.

Google afirmă că piesele hardware audio pot îmbunătăți vocile umane și pot filtra sunete precum tastarea sau pungile de gustări zgomotoase de care nu te poți despărți în timpul ședințelor, datorită unei tehnologii pe care compania o numește “TrueVoice”.

Întreaga configurație este alimentată de un “Sistem de calcul Meet” bazat pe sistemul de operare Chrome, iar Google afirmă că atât sistemul de calcul, cât și bara audio inteligentă au două unități de procesare TPU de la Google Edge la bord pentru a ajuta la procesarea videoclipurilor și a sunetului în timpul întâlnirilor.

În funcție de kitul pe care vrei să îl cumperi, vei putea, de asemenea, să-ți controlezi întâlnirile cu o telecomandă reîncărcabilă sau cu un ecran tactil de 10,1 inch, ambele funcționând și cu Asistentul Google în cazul în care ai nevoie de control hands-free.

Nu e o premieră, totuși

Acesta nu este primul hardware pentru săli de conferințe conceput pentru a funcționa cu Google Meet. Asus a lansat noi echipamente Google Meet pentru sălile de conferințe în luna mai, de exemplu.

Dar hardware-ul din seria One este complet conceput de Google, iar funcții precum anularea zgomotului din bara audio inteligentă și încadrarea automată realizată de camera inteligentă par a fi utile. De asemenea, aceasta nu este prima tehnologie Google pentru locul de muncă. Compania a introdus Jamboard, o tablă digitală gigantă 4K, în 2017.

Vestea proastă vine abia acum

Google a menționat că setul hardware nou lansat va fi disponibil doar pentru săli de conferință, și nu pentru uz personal.

Iar dacă te încadrezi încă în categoria celor eligibili pentru achiziționarea setului și ești interesat să-l cumperi, kiturile din seria One nu vor fi deloc ieftine.

“Trusa de cameră mică”, care vine cu o cameră inteligentă, o bară audio inteligentă, un sistem de calcul și telecomandă, costă 2.699 dolari. Poți plăti 2.999 dolari pentru kitul pentru încăperi medii și 3.999 dolari pentru kitul pentru încăperi mari, care oferă mai multe piese hardware.

Nici la partea de diversitate nu stau prea bine, hardware-ul din seria One fiind disponibil în doar două culori – “cărbune” (negru) și “cretă” (alb). Cu toate acestea, dacă vrei să-ți echipezi sălile de conferințe cu aceste kituri, Google spune că vor fi disponibile pentru precomandă “în curând”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: