Google aduce înregistrarea apelurilor telefonice în secolul 21: când vom utiliza funcția

Google aduce înregistrarea apelurilor telefonice în secolul 21: când vom utiliza funcția

Telefoanele clasice Nokia, de acum două decenii, erau capabile să înregistreze conversațiile telefonice pe care le purtai. Google vrea să aducă respectiva funcție în actualitate.

Deși mulți oamenii își doresc să înregistreze conversațiile telefonice pe care le poartă, legalitatea respectivului gest este una foarte complicată. Fiecare țară are câteva restricții pe marginea acestui subiect, iar dacă înregistrezi un apel telefonic și nu le respecți, acea înregistrare audio nu poate funcționa ca dovadă într-un proces, de exemplu. În cazul în care vrei însă să înregistrezi conversații pentru tine, există multe aplicații în Google Play Store ca facilitează procesul. Multe dintre progrămelele cu pricina sunt însă contra cost.

Din fericire, se pare că Google va veni la înaintare cu o alternativă gratuită pe același subiect. Primele detalii despre o astfel de actualizare au fost desprinse prin diseminarea aplicației de Telefon pentru Pixel 4. În codul sursă al programului prin intermediul căruia inițiezi apeluri telefonice, au fost identificate mai multe referințe la funcția de înregistrare audio. Cel puțin în teorie, nu ar mai trebui să treacă prea mult timp până când vei avea în fereastra de apelare un buton dedicat prin care poți în orice moment să înregistrezi sau să oprești înregistrarea unei conversații.

Înregistrările audio au mai fost puse la dispoziție de Google prin intermediul aplicației native de telefonie de pe Android, dar acea funcție a fost inclusă în sistemul de operare până în urmă cu cinci ani. Odată cu Android 6 Marshmallow, a fost eliminată. De atunci, mai avea posibilitatea să apelezi la câteva tertipuri pentru a-ți înregistra în continuare apelurile, dar nici acelea nu au mai fost posibile de la Android 9.

Ca referință, creatorii de smartphone cu Android precum Xiaomi oferă posibilitatea înregistrării apelurilor în mod nativ, dar printr-o aplicația de apelare telefonică diferită de cea a Google. Va fi interesant de văzut dacă funcția de înregistrare creată de gigantul din Mountain View, cel puțin la momentul lansării, nu va fi disponibilă decât pe câteva aparate, precum cele create de Xiaomi.

Citește și: