Ghid complet | Care-s regulile pe care trebuie să le respecți când te întorci la muncă

Ghid complet | Care-s regulile pe care trebuie să le respecți când te întorci la muncă

Comisia Europeană a publicat un ghid complet pentru perioada de după criză, în care vor fi relaxate restricțiile și te vei putea întoarce la muncă. Specialiștii susțin că trebuie să ne obișnuim să trăim cu virusul, dar pentru asta trebuie să ne și pregătim.

Comisia Europeană a pregătit un ghid complet de recomandări pentru perioada în care lucrurile vor reveni, încet-încet, la normal. Există deja câteva țări europene care au început să relaxeze restricțiile și va urma și România în câteva săptămâni. Starea de urgență se încheie pe 15 mai și nu va mai fi prelungită, după cum dădea de înțeles președintele Iohannis.

În acest context, Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a elaborat un ghid de reguli pentru cei care se vor întoarce la muncă și vor încerca să-și reia activitatea în mod normal. Regulile trebuie respectate și de angajați și de angajatori tocmai pentru a se garanta sănătatea și siguranța tuturor la locul de muncă.

Regulile pe care trebuie să le respecți când te întorci la muncă

Oficialii de la Bruxelles să se asigure că lucrătorii din toate statele membre se pot întoarce la locul de muncă într-un mediu sigur şi sănătos. Ghidul publicat de Comisia Europeană conţine linkuri către informaţii naţionale privind sectoare şi ocupaţii specifice.

Acest document se referă la mai multe aspecte: evaluarea riscurilor şi măsuri adecvate, implicarea lucrătorilor, grija faţă de lucrătorii care au fost bolnavi, planificarea şi învăţarea pentru viitor, o permanentă bună informare şi informaţii pentru sectoare şi ocupaţii.  Acesta va fi actualizat și gândit pentru fiecare țară în parte și-n funcțiile de condițiile din fiecare comunitate.

„Astăzi, mai mult decât oricând, este foarte evident că protejarea şi promovarea securităţii şi a sănătăţii în muncă sunt de o importanţă capitală pentru lucrători, companii, sisteme de protecţie socială şi societate în ansamblu. Acest ghid oferă răspunsuri la întrebări practice ale angajatorilor, cum ar fi: cum pot reduce la minimum expunerea la coronavirus la locul de muncă şi cum îşi pot actualiza evaluarea riscurilor, având grijă de lucrătorii care au fost bolnavi. Ghidul va ajuta angajatorii şi companiile să gestioneze întoarcerea la locul de muncă şi să ofere sfaturi practice personalului”, spune comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit.

Întregul ghid poate fi studiat AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: