Franța are un plan prin care să salveze vieți: „secretul” e trenul de mare viteză

Franța are un plan prin care să salveze vieți:

Franța are un sistem feroviar cu trenuri de mare viteză. Acum folosește unul dintre ele, și posibil să urmeze altele, ca să transporte mult mai rapid pacienți dintr-o regiune în alta într-un timp mai scurt.

SNCF, societatea de transport feroviar din Franța, a anunțat că unul dintre trenurile de mare viteză a fost transformat în ambulanță. Acesta va fi folosit ca să transporte pacienți din est în vest, unde capacitatea de-a găzdui și trata pacienți e mai mare. Călătoria durează, în medie, cinci ore.

Fiecare vagon al trenului transformat în ambulanță poate găzdui câte patru pacienți. Există echipament medical necesar, inclusiv ventilatoare, și șase medici. Ce încearcă Franța să facă prin acest demers e să reducă din presiunea asupra sistemului medical din est, regiune lovită puternic de criza medicală.

În prezent, Franța are aproape 57.000 de cazuri confirmate cu un număr de peste 4.000 de decese și aproape 11.000 de persoane declarate recuperate.

Franța le cere și companiile să sprijine economia în această perioadă

Franța e a patra cea mai afectată țară din Europa. În paralel cu salvarea vieților celor infectați, țara a cerut și companiilor suport. Statul francez le-a atras atenţia în special companiilor a căror angajaţi continuă să lucreze în acestă perioadă să plătească astfel de bonusuri. Au timp până la 30 iunie să plătească aceste bonusuri către angajaţi. Nu se aplică taxe și impozite, dacă sunt până la 1.000 de euro.

În acest context, Auchan a anunțat în urmă cu mai bine de-o săptămână că va acorda un bonus de 1.000 de euro pentru toți cei peste 65.000 de angajați pe care îi are.

Decizia lanțului de magazine de a acorda prime angajaţilor e corelată cu o măsură instituită după protestele masive ale „vestelor galbene”. Prevede ca marile companii să împartă profiturile record cu angajaţii. Și în astfel de momente critice poate fi un semnal bun și pentru alte state membre din UE.

Citește și:
Sursa: Digi24
Etichete: