09 sept. 2020 | 17:55

FOTO Cum ar arăta „fata lo-fi” în România și în alte țări din lume? Provocarea virală pornită de un român

ACTUALITATE
FOTO Cum ar arăta

Este posibil să o știi sub denumirea de “lo-fi girl” sau “study girl”, dar cu siguranță ai văzut celebrul personaj animat de Juan Pablo Machado. Ea este chipul canalului YouTube ChilledCow și al fluxului lor live de ritmuri hip-hop lo-fi pentru relaxare și studiu.

La începutul acestui an, contul a fost închis în urma unei suspendări greșite de la YouTube. ChilledCow a produs unul dintre cele mai lungi videoclipuri din istoria YouTube, peste 13.000 de ore, și a acumulat 218 de milioane de vizionări în acest proces.

YouTube a confirmat că închiderea a fost o greșeală din partea, explicând că au implementat mecanisme care să prevină asta în timp. În cele din urmă, YouTube a reactivat contul, iar proprietarul său, Dimitri, a relansat fluxul sub forma unui nou videoclip, permițându-i fetei lo-fi să-și reia studiile.

În urma acestui incident, fanii au început să-i acorde tribute, reinventând personajul iubit cu detalii din diferite țări din întreaga lume.

Belarus lo-fi girl

Versiunea lo-fi girl din Belarus

Aris Panousis este artista care a realizat o versiune greacă a fetei lo-fi. “Toate aceste versiuni ale animației, inclusiv a mea, au fost generate de u / Marccolo când a realizat o serie pe Reddit pe r / Europe, prezentând ediția sa tematică din România și sugerând altora să facă același lucru pentru țările lor”.

“Am crezut că este o idee grozavă și când am început să mă gândesc la cum ar putea arăta o versiune greacă, ideile au început să vină, așa că am făcut-o”.

Grecia lo-fi girl

Versiunea lo-fi girl din Grecia

Într-o declarație pentru Bored Panda, u / Marccolo a spus că fata lo-fi a lui Juan Pablo Machado transmite un sentiment foarte relaxat și calm. Este ușor să te identifici cu ea, prin simplitate și dezinvoltură. “Mi-au plăcut stilul și culorile. Creația este iconică și familiară pentru mulți studenți din întreaga lume, inclusiv pentru mine, care ascultă muzica lui ChilledCow în timp ce studiază”.

Romania lo-fi girl

Versiunea lo-fi girl din România

După ce a descoperit că oamenii din țări de pe continent făceau versiuni ale fetei lo-fi, u / danielgmal a vrut să contribuie, devenind creatorul ediției Hogwarts a animației.

Hogwarts lo-fi girl

Versiunea lo-fi girl de la Hogwarts

“Este ca o Mona Lisa modernă, într-adevăr simplă, doar o femeie enigmatică într-o scenă simplă. Ambele captează o stare de spirit, un sentiment pe care îl înțelegem cu toții. Și la fel ca Mona Lisa, este foarte ușor să parodiezi sau să faci diferite versiuni ale ei. Este o capodoperă din 2020 – credit total pentru artistul original Juan Pablo Machado„.

O colecție de 30 de versiuni diferite ale ilustrației lo-fi girl este disponibilă pe site-ul Bored Panda.