Filme piratate, promovate de cele mai mari site-uri de știri din lume: cum este posibil

Filme piratate, promovate de cele mai mari site-uri de știri din lume: cum este posibil

În majoritatea cazurilor, site-urile cu conținut piratat sunt destul de obscure. Acestea încearcă să nu intre în vizorul autorităților. Există însă și excepții de la regulă.

Site-urile ilegale cu filme și seriale, în format streaming sau torrent, sunt foarte populare pe internet. Pentru că oferă însă tot conținutul gratuit, au niște costuri de întreținere destul de mari. În plus, trebuie să facă și niște bani pentru a supraviețui. Din acest motiv, unele dintre ele ajung să-și facă reclamă.

Fiind vorba de conținut piratat, te-ai aștepta ca reclamele să fie afișate pe site-uri din același spectru. În mod uzual, așa și este. Există însă excepții de la regulă, iar unele sunt absolut uimitoare.

YolaMovies este unul dintre cele mai mari site-uri de streaming ilegal de pe internet și a ales un mod foarte eficient de a-și face reclamă, prin intermediul unor advertoriale. Dacă numele îți este străin, acesta face referire la conținut editorial plătit care apare pe site-uri de presă, de obicei, însoțit de litera P. Uneori, poate fi vorba de comunicate de presă care sunt publicate direct pe anumite site-uri.

Asta se întâmplă cu YolaMovies și Associated Press (AP), una dintre cele mai vechi agenții de presă din lume, fondată în 1846. Creată pentru a detalia războiul dintre Mexic și Statele Unite ale Americii, AP a devenit între timp una dintre cele mai citate surse de știri din lume, cu o serie stufoasă de premii Pulitzer pentru jurnalism de calitate.

În secțiunea de comunicate de presă plătite de pe Associated Press, de ceva timp, găsești ”reclame” la conținut piratat. Administratorii YolaMovies au plătit să fie acolo, iar beneficiile sunt semnificative, chiar dacă respectivele comunicate sunt evidențiate ca fiind contra cost. Pentru că AP este indexat foarte bine pe Google, implicit, s-ar putea să ajungi foarte rapid la unul dintre comunicatele de mai jos. Partea interesantă este că efortul de promovare în acest format este unul susținut, pe termen lung, deși costurile din spate nu sunt foarte clare.

yolamovieslinks