Filme cu Iisus la televizor: unde vezi producții celebre despre viața lui Iisus înainte de Paște

Filme cu Iisus la televizor: unde vezi producții celebre despre viața lui Iisus înainte de Paște

A devenit cumva o tradiție, înainte de Paște, ca românii să se uite la filme cu Iisus la televizor. Din fericire, și în 2020 sunt difuzate. Avem o listă cu cele mai populare, inclusiv cel cu Maia Morgenstern regizat de Mel Gibson.

Cea mai cunoscută producție despre viața lui Iisus Hristos este „Iisus din Nazaret”. A fost lansat în 1977, regizorul a fost Franco Zeffirelli și personajul principal a fost interpretat de Robert Powell. Cel mai probabil dacă ai în minte o imagine a lui Iisus, atunci e imaginea lui Powell din acest film. Producția e foarte populară în România și a fost cea care a dat cea mai puternică imagine pentru legenda religioasă.

Implicit, filmul a devenit un clasic de Paște. Acum îl vei vedea la televizor după cum urmează: vineri, 17 aprilie, de la ora 20.30 și sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 20 pe Antena 1.

De când există studiile de audiență, producția n-a fost difuzată pe TV în România în 2006, 2009 și 2014. În general, a fost împărțită între TVR 1, TVR 2, iar din 2007 a trecut la Pro TV. În 2017 a Antena 1 a început să-l difuzeze, notează Paginademedia.

Când a făcut Iisus audiență mare la TV?

Un moment important a fost în 2004. Atunci, filmul a fost difuzat de TVR 2. Filmul despre Iisus a atins o audiență de 1,5 milioane de persoane dintre care 670.000 erau persoane de la orașe. Apoi, Pro TV a mai reușit o performanță: pe 11 aprilie 2015, în seara de sâmbătă, filmul a fost urmărit de 1,57 milioane de români, 700.000 din mediul urban.

Mai e însă un film popular despre viața lui Iisus. E cel regizat de Mel Gibson și în care a jucat și Maia Morgenstern. Acesta va fi difuzat de TVR 1 pe 17 aprilie de la ora 22.10.

Apoi, sâmbătă, 18 aprilie, TVR 1 difuzează de la ora 12.30 documentarul Saul din Tars: Mesagerul Lui Iisus Hristos.

În caz că ai ratat sau vrei să revezi vreunul dintre aceste filme, acum e ocazia. Și, unde poți, poate vezi și Ultima ispită a lui Hristos, regizat de Martin Scorsese și în urmă căruia mulți au crezut că Iisus e portretizat ca fiind gay.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: