Măsuri speciale la Fan Courier: cum s-au infectat zeci de angajați cu noul tip de virus

Măsuri speciale la Fan Courier: cum s-au infectat zeci de angajați cu noul tip de virus

Zeci de angajați ai companiei Fan Courier au fost depistați pozitiv cu noul tip de virus. Acum, compania anunță că a luat măsuri speciale.

Fan Courier e una dintre companiile care au prosperat pe timp de criză. Livrările de colete și pachete au crescut puternic, din moment ce mai toată lumea a stat acasă și a evitat deplasările. Astfel, cumpărăturile online, dar și trimiterea de diverse pachete au urcat veniturile companiilor de curierat.

Numai că există și riscuri. Deși compania susține că s-au luat măsuri speciale, 24 de angajați Fan Courier au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Compania susține că e vorba de angajați din depozit, și nu de livratori. Ei lucrează într-un depozit din comuna Ștefănești, județul Ilfov, adică lângă București.

Angajați Fan Courier, infectați cu noul virus

Confirmarea oficială de la compania Fan Courier a venit sub forma unui comunicat. Acolo se arată că echipele din depozit cu interacționează cu ceilalți angajați, așadar riscul ca și livratorii să fie purtători de virus ar fi redus.

„Majoritatea angajaţilor testaţi pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor şi toţi contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi şi au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în Hub-ul din Ştefăneşti. În plus, echipele din depozitul Fan Courier sunt autonome şi nu interacţionează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfăşoară la parametri normali, echipele Fan Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic”, a declarat Cornel Morcov, directorul comercial al firmei companiei.

Nu e vorba, însă, doar de cei 24 de angajați. Alți zece angajați ai companiei de curierat, care au intrat cel mai probabil în contact cu persoanele infectate, sunt în izolare și așteaptă rezultatul testelor. Toți cei 24 de muncitori lucrau ca manipulanți de marfă în depozitul companiei de lângă București.

Citește și: