Facebook reușește să strice și cel mai futurist proiect: ce se întâmplă cu Oculus

Facebook reușește să strice și cel mai futurist proiect: ce se întâmplă cu Oculus

Pe lângă multe alte produse, Facebook deține și Oculus. Pe cât de futurist părea proiectul când a fost anunțat, acum pare doar încă un departament al companiei.

Noii utilizatori Oculus vor trebui în curând să se înscrie cu un cont Facebook pentru a putea folosi dispozitivele. Utilizatorii existenți vor putea să utilizeze conturile separate Oculus până la sfârșitul anului 2022, după care „funcționalitatea completă va necesita un cont Facebook.”

Facebook declară că modificările sunt făcute pentru a facilita utilizatorilor conectarea și jocul cu prietenii în VR. În prezent, contul Facebook este necesar pentru anumite funcționalități sociale esențiale în utilizarea Oculus, însă în curând Facebook va deveni complet legat de Oculus.

Cum va avea loc schimbarea pregătită de Facebook?

Facebook spune că din octombrie „toți cei care folosesc un dispozitiv Oculus pentru prima dată vor trebui să se conecteze cu un cont Facebook.” Utilizatorilor existenți li se va oferi opțiunea de a se conecta cu contul lor Facebook și de a fuziona permanent contul lor Oculus cu acesta.

Mai mult, compania declară că utilizatorii existenți care optează să nu fuzioneze contul Oculus cu contul lor Facebook pot continua să utilizeze dispozitivele în mod normal doar până la sfârșitul anului 2022, după care compania nu mai garantează „funcționalitatea completă” fără a utiliza un cont Facebook.

„Vom lua măsuri pentru a vă permite să utilizați în continuare conținutul Oculus pe care l-ați achiziționat și după 2022, deși ne așteptăm ca unele jocuri și aplicații să nu mai funcționeze”, afirmă compania.

„Acest lucru ar putea fi cauzat fie de contul vechi, fie deoarece un dezvoltator a ales să nu mai susțină aplicația sau jocul pe care l-ați achiziționat.”

Compania spune că, chiar și atunci când utilizatorii sunt conectați cu un cont Facebook, ei vor putea să mențină un profil VR unic, inclusiv un nume de utilizator și o listă de prieteni, dacă își doresc acest lucru.

Schimbările au loc înaintea lansării mult așteptatei aplicații sociale VR, Facebook Horizon, programată pentru sfârșitul acestui an, și a zvonurilor despre un nou dispozitiv VR. Compania declară că schimbările sunt concepute pentru a eficientiza funcțiile sociale ale Oculus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: