Facebook a dat-o în bară în lupta cu dezinformările legate de pandemie

Facebook a dat-o în bară în lupta cu dezinformările legate de pandemie
Sursa foto: Joshua Hoehne / Unsplash
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
12:18 18.03.2020

Facebook a anunțat că va depune toate eforturile necesare pentru a elimina dezinformările legate de noul virus pe platforma sa.

Într-o încercare fără precedent de a asigura utilizatorii că dezinformările despre noul coronavirus nu au ce căuta pe platformele lor, cele mai importante rețele sociale au emis o declarație comună pentru a-ți arăta că depun eforturi în acest sens. Vorbim aici despre Facebook, Google, YouTube, Microsoft, Reddit, LinkedIn și Twitter.

Numai că, într-un exces de zel, compania lui Mark Zuckerberg n-a reușit să facă neapărat o treabă bună. Potrivit utilizatorilor, mai multe postări de pe Facebook au fost clasificate drept spam, deși n-ar fi fost sub nicio formă vorba despre așa ceva. Cele mai multe dintre postări includeau informații despre coronavirus și COVID-19, însă unele nu aveau nicio legătură cu subiectul.

Compania a recunoscut că există o problemă. Guy Rose, vice president of integrity, a menționat că ar fi vorba de un bug al sistemului anti-spam. „Am restabilit toate postările care au fost înlăturate în mod incorect, inclusiv postările pe toate temele – nu doar pe cele legate de COVID-19. Aceasta a fost o problemă a unui sistem automat care șterge legături către site-uri abuzive, dar a șters în mod incorect și alte postări”, a menționat acesta într-o postare pe Twitter.

Ce postări despre virus a șters Facebook de pe platformă

Publicația The Verge a identificat o serie de postări care au fost șterse fără motiv de pe platformă.

De exemplu, sistemul automat a înlăturat trei postări la rând ale unei utilizatoare, deși nu era vorba de spam. Este vorba despre o postare care trimitea către un articol despre generația X și distanțarea socială sau o alta care anunța că Tom Hanks și soția sa au ieșit din spital, după ce au fost infectați cu noul coronavirus.

Chiar și un epidemiolog a fost afectat de sistem, iar o postare a acestuia despre coronavirus a fost marcată drept spam pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: the verge