Ești de 12 ori mai pasibil de coronavirus, dacă suferi deja de aceste afecțiuni

Ești de 12 ori mai pasibil de coronavirus, dacă suferi deja de aceste afecțiuni

Încă de la începutul pandemiei, a fost evident că anumite categorii de oameni sunt mai vulnerabile la coronavirus și, mai mult decât atât, riscă să-și piardă viață. Acele particularități sunt acum confirmate de cercetători americani.

Abilitatea noastră de a combate virusul ține de o serie stufoasă de boli preexistente. Chiar dacă ești relaxat când te uiți la procentul de decese raportat la numărul de bolnavi, în cazul în care te afli într-o anumită categorie a populației, riscurile cresc exponențial.

Ai de 12 ori mai multe șanse să-ți pierzi viața din cauza unei infecții cu coronavirus, comparativ cu un om sănătos, dacă suferi de boli de inimă sau diabet. Raportul publicat de cei de la Reuters a fost realizat de un grup format din oameni de știință americani.

Dincolo de acest detaliu, bărbații sunt mai predispuși la infecție și ajung să sufere de forme mai grave ale bolii. În ceea ce privește persoanele vârstnice, pacienții cu vârsta peste 70 de ani ajung mai repede la spital după ce au contactat virusul și, din păcate, mor mai repede, potrivit unui raport al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA care a confirmat rapoarte similare din alte centre epidemice din ultimele luni.

”Aceste descoperiri corespund cu rapoartele precedente care au identificat un deznodământ mai grav cu vârsta și cu bolile preexistente, iar bărbații au fost internați în spital într-o rată mai mare decât femeile”, a scris Centrul într-un raport publicat luni.

Analizînd datele a 1,3 milioane de pacienți COVID între 22 ianuarie și 30 mai, Centrul a găsit că boala preexistentă cu incidența cea mai mare la cazurile grave au fost bolile cardiovasculare, diabetul și bolile cronice de plămâni. Ca referință, aproximativ 45% dintre pacienții cu boli preexistente au fost spitalizați, comparativ cu 7,6% din cei fără o boală cronică. În privința deceselor cauzate de Covid-19, acestea au fost raportate în cazul a 19,5% dintre pacienții cu boli preexistente și doar 1,6% dintre cei sănătoși.