Elon Musk a dat lovitura în pandemie: de ce se uită de sus la Bill Gates

Elon Musk a dat lovitura în pandemie: de ce se uită de sus la Bill Gates

Pandemia a adus în lume o criză sanitară nemaiîntâlnită în ultimele decenii, dar nu toți își plâng de milă. În tot acest timp, Elon Musk a dat lovitura și a reușit să-l întreacă pe Bill Gates.

O criză sanitară precum pandemie de coronavirus a pus multe afaceri pe linie moartă, iar unele dintre ele n-au rezistat. Economia mondială a fost puternic dată peste cap și impactul a fost major în multe domenii, inclusiv în industria auto. Numai că Elon Musk, șeful Tesla, a devenit și mai bogat.

E drept că afacerile lui merg dincolo de Tesla și are un nume la fel de uriaș în portofoliu care se numește SpaceX.

Dar iată că Musk a reușit chiar să-l întreacă pe fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates

Șeful Tesla l-a depășit pe fondatorul Microsoft Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere totală de 127,9 miliarde de dolari. Așa arată clasamentul miliardarilor publicat de Bloomberg.  De la începutul anului, an marcat de pandemie, averea lui Elon Musk a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creşterea cu 6,5% a preţului acţiunilor companiei sale de maşini electrice Tesla.

Dar, cum spuneam, n-a contribuit doar Tesla. Pentru că și cealalta companie a lui Musk, SpaceX, merge la fel de bine, iar planurile sunt extrem de mari atunci când vine vorba de cucerirea spațiului. Până una-alta, clasamentul bogaților lumii e condus tot de Jeff Bezos, șeful Amazon.

Acesta are o avere estimată de 182 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Pe locul al treilea în acest top al super-bogaţilor se află acum Bill Gates, cu  127,7 miliarde de dolari. Însă specialiștii remarcă și actele de caritate pe care le-a făcut Bill Gates.

Dacă n-ar fi făcut donații consistente de-a lungul anilor în diverse domenii, averea lui Bill Gates ar fi fost mult mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: