Documentarele care te învață cum au apărut McDonald’s, Heinz și alte branduri din industria alimentară

Documentarele care te învață cum au apărut McDonald’s, Heinz și alte branduri din industria alimentară

McDonald’s e un colos la nivel internațional, dar știi cum a apărut? Sau ce-i cu brandul Heinz pe care îl ai pe ketchup, maioneză și alte sosuri? O serie nouă de documentare explică de unde vine mâncarea recunoscută global.

History a anunțat că, din 1 martie, transmite în premieră un serial documentar despre „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”. Fiecare episod nou apare duminica, de la ora 21. Această serie surprinde poveștile unor branduri vizionare precum Heinz, Kellogg, Post și McDonald’s.

De ce sunt relevante pentru tine? Ei bine, pentru că acestea sunt doar câteva nume care au transformat complet sectorul alimentar american, apoi pe cel global. Acestea au contribuit decisiv la modul în care Statele Unite ale Americii au pus bazele unei industrii alimentare revoluționare. În România, de exemplu, intrarea McDonald’s a reprezentat acceptarea de Occident a țării.

Punctul zero pentru McDonald’s și alte afaceri din sectorul alimentar

Seria de documentare „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” urmărește aceste povești de succes. Explozia în această industrie a început după Războiul Civil. După acest conflict a pornit o revoluție condusă de antreprenori cu perspectivă, care au forțat limitele și au fondat afaceri care au schimbat această industrie.

Pe măsură ce o nouă eră consumeristă a apărut, acești antreprenori și-au asumat riscuri și au lansat afaceri care au implicat tehnologii inovatoare pentru acea perioadă. Au redefinit astfel sectorul alimentar și au dat naștere conceptului de fast food de orice natură. Mai mult decât atât, abordările și afacerile lor au schimbat obiceiurile alimentare ale întregii planete.

Documentarul „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” este o punere în scenă a unor momente cheie din evoluția acestor magnați din sectorul alimentar, rivalitățile dintre aceștia, dar și modul în care au salvat economia americană.

Nume precum Will Kellogg, Henry Heinz, Milton S. Hershey, frații McDonald’s sau frații Mars au ajuns să construiască imperii în domeniu, au contribuit în conflicte ca Războaiele Mondiale și au schimbat cultura alimentară pentru totdeauna.

Citește și: