Disponibilă pe iPhone, în curând, funcția revoluționară pe care ți-ai dorit-o de la început

Disponibilă pe iPhone, în curând, funcția revoluționară pe care ți-ai dorit-o de la început

Se vehiculează de câțiva ani că Apple va introduce pe iPhone înregistrarea nativă a apelurilor telefonice. Acum, avem în sfârșit dovezi clare în acest sens.

A ajuns pe internet o captură de ecran din iOS 14, sistemul de operare care ar trebui să fie lansat de Apple în toamna acestui an, în aceeași perioadă cu iPhone 12. Imaginea se pare că a fost imortalizată de comunitate pasionaților de jailbreak pe iOS.

Imaginea pare cât se poate de autentică, iar având în vedere toate avertismentele cu care vine la pachet, sunt șanse mari să provină din curtea Apple. Ideea de bază este cât se poate de simplă. iOS 14 îți va permite să înregistrezi apeluri telefonice obișnuite și apeluri de tip Facetime.

În mod previzibil, pe lângă un avertisment legat de legalitatea gestului în momentul în care vrei să activezi funcția, interlocutorul va primi o notificare adițională la începutul fiecărui apel înregistrat. Nu este foarte clar cât de agresivă va fi respectiva notificare, dar ar trebui să fie totuși evidentă.

Ar mai putea să fie o problemă legată de disponibilitatea funcției pe regiuni. Ca referință, această operațiune este ilegală în unele colțuri ale lumii, în timp ce unele țări permit înregistrarea cu acordul unuia dintre participanți. În altele, ai voie să înregistrezi orice apel, dar pentru ca respectiva înregistrare să fie utilizabilă într-un proces, este nevoie de acordul părților sau de o permisiune adițională din partea autorităților.

iOS 14 va fi anunțat în cadrul conferinței WWDC 2020, care va avea loc pe 22 iunie, peste doar câteva zile. În ceea ce privește compatibiltatea, orice smartphone care rulează iOS 13 ar trebui să poată trece fără probleme la iOS 14. Este important de reținut că funcția de înregistrare a apelurilor nu va fi activată implicit pe niciun aparat cu iOS 14, iar activarea ei implică acordul tău în legătură cu legalitatea gestului.

inregistrare apeluri iPhone

Citește și: