Desprins din cărți, cel mai atractiv parc de distracții va fi o fabrică de ciocolată

Desprins din cărți, cel mai atractiv parc de distracții va fi o fabrică de ciocolată

Charlie și Fabrica de Ciocolată este una dintre cărțile populare ale copilăriei, pe lângă faptul că a inspirat un film de Tim Burton cu Johnny Depp în rolul principal. Acum, respectivul parc de distracții fantastic se va materializa în lumea reală.

În aproapiere de Amsterdam, un producător olandez de ciocolată vrea să facă un parc de distracții într-un din fabricile sale. Este vorba de compania Tony`s Chocolonely, iar titlul oficial al proiectului este ”mega chocolate factory with roller coaster” (mega fabrica de ciocolată cu un roller coaster).

Deși ceea ce se poate vedea în imaginile alăturate este o randare 3D, conform declarațiilor oficiale din partea producătorilor de ciocolată, este foarte aproape de proiectul ce urmează să fie construit. Sursa de inspirație pentru acest proiect este cartea Charlie and the Chocolate Factory a lui Roald Dahl.

charlie si fabrica de ciocolata 2Parcul de distracții care va fi și o fabrică de ciocolată va fi construit în localitatea Zaanstad, la nord-vest de Amsterdam, cu o sursă semnificativă de divertisment pentru iubitorii de dulce de toate vârstele.

Proiectul pentru această creație aparent fantastică a fost lansat de firma de arhitectură SeARCH și gravitează în jurul unui corp central de culoare roșie prin care vor trece liniile de mare viteză ale rollercoaster-ului.

Primele detalii despre proiectul celor de la Tony Chocolonely au ajuns online în noiembrie 2018 și ar trebui să fie gata până în 2024, când de altfel va fi dat în folosință. Conform estimărilor, investiția se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.

Pe lângă sursele de divertisment specifice unui parc de distracții, ansamblul va găzdui toate birourile companiei, un restaurant și un magazin de dimensiuni foarte generoase. În total, va fi vorba de trei clădiri de dimensiuni generoase, una de culoare roșie pentru rollercoaster și două fabrici, prima pentru pentru realizarea ciocolatei sub formă de materie primă și alta pentru materializarea batoanelor tradiționale de ciocolată. Vizitatorii vor putea vedea întregul proces. Capacitatea de găzduire a vizitatorilor va fi de aproximativ 500.000 de persoane anual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: