Departamentul de poliție care renunță la registre de hârtie pentru o aplicație pe iPhone

Departamentul de poliție care renunță la registre de hârtie pentru o aplicație pe iPhone

Polițiștii din Departamentul de Poliție din New York nu vor mai nota informații în registre fizice, ci vor folosi pentru asta o aplicație pentru iPhone.

Departamentul de poliție din New York se modernizează și renunță la suportul de hârtie. Este vorba despre carnețelele fizice pe care polițiștii din New York le folosesc încă din 1800 pentru a-și cataloga activitatea. Acum, departamentul de poliție va folosi în schimb o aplicație pentru a adăuga aceste notițe într-o bază de date. Astfel, nu va mai fi nevoie să stocheze cutii întregi de carnețele sau să descifreze scrisul de mână așternut pe hârtie pe teren.

Ofițerii vor începe să folosească aplicația de pe iPhone din data de 17 februarie. Pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, polițiștii din New York vor renunța la telefoanele pe care le folosesc în prezent: 36.000 de Windows Phone.

Departamentul de poliție a anunțat încă din 2018 decizia de a le înlocui pe acestea cu telefoane de la Apple. Ofițerii au de ales între iPhone 7 și 7 Plus.

Aplicația de pe iPhone vine cu o serie de beneficii

Principalul avantaj al aplicației ar fi reprezentat de reducerea nivelului de corupție din cadrul departamentului de poliție. Polițiștii corupți s-ar putea folosi de vechiul sistem pentru propriile interese. De exemplu, ar putea lăsa intenționat pagini goale în carnețel pentru a le completa mai târziu, pentru a crea o înșiruire de evenimente convenabilă pentru o arestare sau un mandat de percheziție.

De asemenea, superiorii vor avea capacitatea de a monitoriza de la distanță notițele introduse în aplicația de pe iPhone. Iar în loc să fie nevoie de semnătură (cum se proceda în sistemul anterior), aceștia își vor da aproparea printr-un simplu swipe. 

Pe de altă parte, s-a pus și problema securității acestor date. Criticii spun că există riscul ca hackerii să poată accesa informații secrete din aplicație.

Sursa: inputmag
Etichete: