”Delăsarea” în lupta cu coronavirus, criticată de liderul OMS: care este soluția la iarnă

”Delăsarea” în lupta cu coronavirus, criticată de liderul OMS: care este soluția la iarnă

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății este îngrijorat de sentimentul de delăsare din piață vizavi de coronavirus. Mai ales în rândul tinerilor, opinia sa este că oamenii s-au relaxat cam mult.

Directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a lăudat marţi progresul făcut pe continent în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, dar a avertizat şi asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus, scrie Agerpres citând agenția DPA.

La mai bine de jumătate de an de la izbucnirea pandemiei în Europa, în fiecare colț al mapamondului, au ieșit la iveală minusurile guvernelor locale și a sistemelor de sănătate. În același timp însă, s-a u făcut progrese importante în acest timp, iar experiența ultimelor șase luni poate deservi ca o lecție pentru această toamnă și iarnă, în opinia lui Kluge.

Oficialul a depistat și un fenomen al ”oboselii Covid”, mai ales în rândul tinerilor. Asocierea de cuvinte face referire la faptul că foarte mulți s-au săturat să-și facă griji în ceea ce privește pandemia, măsurile preventive și evitarea contactului. Din păcate, exact de tineri avem nevoie în lupta cu noul coronavirus, pentru că sunt mai puțin vulnerabili decât bătrânii. „Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a spus Kluge.

Marea problemă cu generația tânără ține de nevoie de socializare, atât în rândul adolescenților și studenților, cât și în rândul adulților aflați în piața muncii. Liderul european al OMS este de părere că trebuie gândite niște soluții dedicate generației tinere pentru a permite socializarea în siguranță.

„Interacţiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri”, a spus Kluge. În ceea ce privește lunile următoare, Kluge este destul de sigur că pandemia se va agrava în majoritatea țărilor europene, mai ales în lunile de iarnă. Tot el spune însă că un nou val de izolare la domiciliu este improbabil. „În februarie, am vizat societatea, am vizat şcolile, acum vizăm virusul. Aceasta este vestea bună”, a spus Kluge.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: