Decizia Ikea de ultim moment: se întâmplă din 15 mai cu magazinele din România

Decizia Ikea de ultim moment: se întâmplă din 15 mai cu magazinele din România

Ikea a făcut un anunț de ultimă ora care-i vizează pe toți clienții care vor să viziteze cele două magazine din București. Decizia se ia din 15 mai.

Ikea și-a închis cele două magazine pe care le are în România în urmă cu aproximativ două luni. De atunci, a efectuat doar livrări online sau cu ridicare din magazin. În ambele magazine din București, Băneasa și Pallady, a organizat spații special amenajate pentru ridicare produselor și fără ca personalul să interacționeze cu clienții.

Din 15 mai, Ikea se pregătește să revină la normal și anunță redeschiderea celor două magazin. Numai că anunță, în acest context, niște măsuri speciale.

Decizie Ikea: în ce condiții se deschid magazinele

Magazinele IKEA Băneasa și IKEA Pallady vor fi redeschise începând de vineri, 15 mai. Acestea vor putea fi vizitate de luni până duminică, în intervalul orar 10.00 – 21.00, anunță compania într-un comunicat de presă.

Compania susține că a luat toate măsurile pentru a fi respectată distanțarea fizică: între altele, purtarea echipamentului de protecție și dezinfectarea zilnică a spațiilor.

„Suntem bucuroși să vedem că situația din regiune se îmbunătățește și că, după Zagreb și Belgrad, ne putem redeschide și magazinele din România. Le mulțumim tuturor angajaților noștri care și-au desfășurat activitatea având sarcini complet noi pentru a ne putea servi clienții într-o nouă manieră în această situație. Ținând cont de faptul că sănătatea și siguranța oamenilor reprezintă prioritatea noastră, ne dorim să redeschidem într-un mod responsabil, în care clienții și angajații noștri să se simtă în siguranță să cumpere și să lucreze. În acest sens, vom continua să aplicăm toate măsurile și recomandările de siguranță pe care le-am urmat în perioada de închidere temporară“, a spus Violeta Neniță, IKEA Romania Market Manager, citată în comunicat.

De precizat că magazinul cu delicatese suedeze va fi operațional tot începând cu 15 mai, dar restaurantele, Bistro-urile și locurile de joacă SMÅLAND dedicate copiilor rămân închise până la noi directive.

Poți vedea în videoul de mai jos ce măsura ia Ikea pentru a se asigura că respectă sfaturile autorităților:

Din cauza pandemiei de coronavirus, veniturile Ikea au scăzut cu 60% și compania speră să recupereze anul acesta prin reduceri de prețuri, oferte speciale și produse noi. În alte țări europene, precum Olanda, magazinele au fost deschise din 28 aprilie.

În toate locațiile s-au luat măsuri speciale pentru ca distanțarea socială să fie respectată, iar sănătatea personalului și a clienților să fie pe primul loc.

Citește și: