Decizie drastică la Wizz Air: ce măsuri a luat din cauza crizei cauzate de noul tip de virus

Decizie drastică la Wizz Air: ce măsuri a luat din cauza crizei cauzate de noul tip de virus

Wizz Air s-a văzut obligată să anuleze multe curse din cauza pandemiei de coronavirus. Asta pentru că zborurile spre și dinspre anumite țări considerate zone roșii nu au mai avut loc.

Compania aeriană Wizz Air susține că va lua măsuri drastice din cauza crizei. Pandemia de coronavirus a paralizat călătoriile cu avionul, motiv pentru care pierderile operatorului sunt uriașe. Astfel, compania va concedia din personal, iar cine rămâne va avea salariul diminuat.

Cea mai mare companie low-cost din regiune e puternic afectată de criză și efectele încep să se resimtă.

Măsuri drastice la Wizz Air

Operatorul low-cost susține că va elimina 1.000 de locuri de muncă şi va tăia salariile pentru restul angajaţilor. Cele o mie de locuri de muncă eliminate reprezintă echivalentul a 19% din personalul său. De asemenea, salariile piloţilor, personalului însoţitor şi angajaţilor din birouri vor fi diminuate, în medie, cu 14%.

Directorul general József Váradi şi ceilalţi membri ai Consiliului director vor suferi o scădere a salariilor cu 22%.

În prezent, Wizz Air operează la 3% din capacitate şi compania susţine că dispune de lichidităţi în valoare de 1,5 miliarde de euro, ceea ce îi conferă o poziţie financiară solidă. Analiştii de la Citi susţin că Ryanair şi Wizz Air vor fi singurele mari companii aeriene din Europa care nu vor fi nevoite să recurgă la o refinanţare.

Pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian, singurele zboruri care mai operează având drept scop repatrierea cetăţenilor.

Aeroportul Heathrow din Londra, în mod tradiţional cel mai aglomerat din Europa, estimează că în luna aprilie numărul pasagerilor va scădea cu peste 90% comparativ cu luna aprilie a anului trecut.

Înainte de pandemie, Wizz Air oferea zboruri pe 700 de rute de la 25 de baze, ce asigurau conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări. Situația e la fel de gravă și-n România, unde Ordonanțele Militare emise pe parcursul crizei au anulat cursele spre și dinspre țări ca Spania, Italia, Franța, Austria și Germania.

Unele restricții au fost ridicate, altele nu.

Citește și: