Decizia Renault care ar putea trage Dacia pe dreapta

Decizia Renault care ar putea trage Dacia pe dreapta

Sunt probleme mari la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus. Marii constructori auto, în frunte cu Renault, încep să simtă efectele. Și, dacă francezii suferă, la fel s-ar putea întâmpla și cu Dacia pe termen lung.

E pandemie de coronavirus, iar Organizația Mondială a Sănătății le recomandă tuturor țărilor de pe glob să facă tot mai multe teste. Asta pentru a scoate la iveală toate cazurile și pentru a limita răspândirea Covid-19.

În tot acest timp, afacerile suferă. Primele care-s afectate sunt cele mici, dar efectele încep să se vadă și la giganți. Franța, spre exemplu, a luat măsuri dure pentru a limita răspândirea coronavirusului. Iar Renault resimte din plin aceste efecte.

A închis pe termen nelimitat toate fabricile din Hexagon și nu știe deocmdată când își va relua activitatea în ritmul normal.

Renault închide fabricile în Franța: ce se întâmplă cu Dacia

Din cauza pandemiei de coronavirus, toți producătorii auto se confruntă cu probleme. Au probleme mari în a ține benzile ocupate, în condițiile în care oficialii din țările afectate i-au îndemnat pe oameni să stea în case. E și cazul Franței, care a luat decizia de a limita puternic circulația oamenilor pe străzi.

Din această cauză, Renault a decis să închidă toate fabricile din Hexagon. Decizia a fost luată în prima zi a acestei săptămâni.

„De la finalul zilei de luni, 16 martie, Grupul Renault va opri toate operaţiunile de producţie din Franţa pentru a-şi proteja angajaţii în contextul pandemiei de Covid-19, respectând măsurile anunţate de guvernul francez”, a anunţat constructorul auto.

Liniile de producție ale Renault vor fi închise pe termen nelimitat și reprezentanții constructorului nu pot avansa la acest moment vreo dată de reluare a activității. Totul depinde de evoluția cazurilor de coronavirus din Franța. O decizie similară a fost luată de Renault și-n Spania, o țară afectată de asemenea de pandemie.

Deocamdată, în legătură cu uzina Dacia de la Mioveni nu s-a luat nicio decizie. Dar, dacă situația o impune, n-ar fi excluse măsuri similare.

„Continuarea activităţilor de producţie la fabricile din alte ţări europene va depinde de situaţia fiecărei ţări”, a transmis Renault, compania-mamă a Dacia.

În afară de România, Renault mai deține fabrici și-n Slovenia.

Ce se întâmplă cu angajații de la Mioveni

În acest moment, uzina de la Mioveni funcționează în parametrii normali. Dar Români a intrat deja în stare de urgență și măsuri similare precum cele din Franța pot fi luate oricând. Mai ales că și fabrica de la Mioveni depinde de ritmul de lucru al furnizorilor.

„Uzina din Mioveni funcţionează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management împreună cu furnizorii şi operatorii noştri logistici. Activităţile de Supply – Chain, Achiziţii, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu soluţii alternative, dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activităţilor”, au spus reprezentanţii Dacia, duminică, pentru Mediafax.

Unii angajați Dacia lucrează, în această perioadă, de acasă și toate evenimentele mari programate în luna martie au fost anulate.

Citește și: