De văzut la cinema în weekend: “Babyteeth: Prima iubire” se lansează în România

De văzut la cinema în weekend: “Babyteeth: Prima iubire” se lansează în România

După ce a câștigat Trofeul Transilvania TIFF 2020, filmul “Babyteeth: Prima iubire” va putea fi urmărit în cinematografele din România.

Povestea filmului “Babyteeth: Prima iubire” sună extrem de promițător, după cum se prezintă de către Bad Unicorn în sinopsis-ul filmului.

„Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects, este pusă în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și miracolul primei iubiri. Sub privirea neputincioasă a celor doi părinți, Milla îl aduce acasă pe Moses, un traficant de droguri de 23 de ani, alături de care învață să trăiască fiecare zi a vieții ca și cum ar fi ultima. Ce ar fi putut fi un dezastru pentru familie se transformă într-o lume în care poți vedea lucrurile bune din haosul nemaipomenit al vieții”.

Povestea emoționantă este inspirată de o piesă de teatru

Debutul cinematografic al lui Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a fost responsabilă, de asemenea, de adaptarea pentru film.

“Ambiția mea legată de Babyteeth a fost să găsesc un limbaj cinematic care să se potrivească tonului deosebit, ireverențios și sentimental din scenariul isteț al Ritei Kalnejais. Am fost inspirată de provocarea de a armoniza această dualitate umor-durere în fiecare cadru al filmului. Nu putea fi loc de ezitări în abordarea mea, menită să o prezinte cât mai autentic pe protagonista noastră, Milla, care, la 16 ani, e în punctul în care se simte cea mai vie, deși își înfruntă brusc propria mortalitate.”
Shannon Murphy, regizor al filmului

Premiera internațională a filmului “Babyteeth: Prima iubire” a avut loc în cadrul competiției Festivalului de Film de la Veneția, care i-a adus lui Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun actor tânăr.

În România filmul a fost prezentat în avanpremieră națională la TIFF, unde a primit marele premiu, “Trofeul Transilvania, și Premiul Publicului pentru Cel mai bun film din competiție.

Premiera va avea loc pe 25 septembrie în 50 de cinematografe din 30 de orașe din țară.

În București, “Babyteeth: Prima iubire” va rula în Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Cinema Europa, Happy Cinema, Cineplexx Băneasa, Cinemax Veranda, Movieplex, Hollywood Multiplex și Cinema City AFI Cotroceni.

Întreaga listă a orașelor și cinematografelor în care va fi disponibil filmul “Babyteeth: Prima iubire” poate fi accesată pe site-ul Bad Unicorn.

Etichete: