De ce ar vrea Google să folosești doar astfel de huse pe telefonul tău

De ce ar vrea Google să folosești doar astfel de huse pe telefonul tău

Gigantul tech Google face huse din PET-urile de apă minerală din comerț, pentru smaprthone-urile sale Pixel, cu scopul de a mai reduce din poluarea cu deșeuri de plastic.

În fiecare an, 10 milioane de tone de plastic sunt folosite pentru produsele electronice, din care foarte puțin este reciclat.

Google încearcă să schimbe tendințele

google carcasa plastic reciclat 2

După ce au încorporat plastic reciclat în suita lor de produse, inclusiv difuzoarele Nest mini și telefoanele Pixel, de curând au lansat o nouă husă pentru telefonul Pixel cu textură tricotată, realizată din 70% plastic reciclat.

“Am vrut să-i dăm un aspect confortabil, ca al unui produs realizat manual, care este imperfect, deși, evident, este făcut la mașină”, a spus Miguel Harry, șeful echipei de designeri industriali care a conceput husele.

Din 2 PET-uri de apă se pot scoate fibre pentru 5 huse de telefoane. Husa este disponibilă în culorile negru, gri și roșu. La interior conțin un material dintr-o microfibră care protejează camera și ecranul.

Cantitatea de deșeuri este în creștere, datorită rapidității înlocuirii dispozitivelor electronice. Până în 2050, se așteaptă ca totalul deșeurilor generate să ajungă la 110 milioane de tone, dintre care 20% vor fi din plastic.

În acest moment, există foarte puține infrastructuri și strategii de reciclare a plasticului de la aceste dispozitive, mai puține chiar decât cele pentru alte produse din plastic, cum ar fi sticlele și recipientele.

Mărci precum Samsung, Whirlpool și Philips încep și ele să dezvolte produse care pot fi reciclate. Harry spune că și designerii Google lucrează la realizarea produselor reciclabile și speră să lanseze și alte produse în curând.

Până când acest lucru va deveni o normă, produsele concepute din plastic reciclat sunt o modalitate de a atenua problema deșeurilor.

Anul trecut, ONU și Comisia Europeană au lansat o campanie de conștientizare publică, denumită PolyCE, pentru a încuraja brandurile să fabrice produse din plastic reciclat și să motiveze consumatorii să le cumpere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: