04 mart. 2020 | 16:52

Counter Strike a făcut-o vedetă, dar 116 ani de închisoare o bagă în istorie

ACTUALITATE
Counter Strike a făcut-o vedetă, dar 116 ani de închisoare o bagă în istorie

Dacă nu ești la curent cu industria eSports, e în regulă. E la fel ca în oricare alt sport, doar că „sportul” propriu-zis e un joc video. În cazul de față e o fostă profesionistă în Counter Strike. În mediul digital a rupt tot, iar în realitate a ajuns la închisoare. Pentru 116 ani.

Shayene „shAy” Victorio a debutat în eSports în 2008, cu jocul Counter Strike. Câțiva ani a fost excelentă în domeniul acesta. Doar că, în viața reală, a avut un magazin online. Iar 118 clienți care au cumpărat diverse de pe site-ul ei n-au mai primit produsele. Acuzațiile sunt că, între 2013 și 2017, Victorio și-a înșelat clienții și nu le-a livrat pentru ce-au plătit.

În acest moment, a fost condamnată la 116 ani de închisoare. Sentința nu e definitivă. Ea e în libertate și poate face apel. Dacă pierde, abia atunci va ajunge și la închisoare. În ciuda pedepsei, ea ar executa maximum 30 de ani. În legislația din Brazilia asta e perioada maximă pe care ar avea-o de executat orice condamnat.

Frauda pe care n-ar fi făcut-o fosta jucătoare de Counter Strike

Situația e un pic mai complicată în cazul ei. Frauda pentru care a fost condamnată nu ar fi a ei, ci a fostului soț și a tatălui său. Iar ei și-ar fi asumat responsabilitatea. Cel puțin pe Instagram ea a spus că nu fuge nicăieri, imaginea ei e totul pentru ea și nici nu are de ce să fugă.

Conform avocatului ei, prin magazinul online a înregistrat aproximativ 10.000 de comenzi. Care ar fi fost și livrate. Implicit, va fi un apel și ce s-a întâmplat acum, de s-a ajuns la 116 ani de închisoare, e doar o exagerare pentru o problemă administrativă.

shAy, cel mai probabil, nu va ajunge la închisoare. Dar tocmai acest incident îi umbrește cariera în Counter Strike și eSports.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele