28 ian. 2020 | 15:54

Ce ar trebui să știi despre jocul devenit viral din cauza coronavirusului din China

ACTUALITATE
Ce ar trebui să știi despre jocul devenit viral din cauza coronavirusului din China

Infecțiile cu coronavirus sunt o problemă majoră în China, însă trebuie să ai grijă de unde îți iei informațiile legate de așa ceva.

Plague Inc. este un joc video ceva mai deosebit din categoria strategie. În esență, tu ești un actor rău intenționat care vrea să distrugă omenirea. Pentru asta, jocul pune la dispoziția jucătorilor o serie de agenți patogeni pe care să-i folosească pentru a șterge umanitatea de pe fața pământului. În fiecare scenariu, te poți folosi de o bacterie, un virus sau chiar o armă biologică.

În urma epidemiei din China, dezvoltatorii jocului, cei de la Ndemic Creations, au mai adăugat un senariu prin care te poți folosi de coronavirus pentru a distruge rasa umană.

Totuși, trebuie să iei în considerare următoarea chestie, dacă alegi să te joci Plague Inc. Deși jocul ar fi fost gândit în mod realist, acesta nu presupune, totuși, un model științific.

Plague Inc. nu este locul din care să-ți iei informații despre coronavirus

Dezvoltatorii și-au dat seama că jocul lor ar putea crea confuzii în rândul utilizatorilor, care ar putea ajunge să creadă că lucrurile s-ar putea desfășura ca în joc și în viața reală.

În acest sens, au dat o declarație prin care îi avertizează pe cei care se joacă Plague Inc. să-și ia informații sin surse oficiale.

„[…] vă rog rețineți că Plague Inc. este un joc, nu un model științific și că focarul actual de coronavirus este o situație foarte reală, care afectează un număr foarte mare de oameni. Am recomanda întotdeauna ca jucătorii să-și obțină informațiile direct de la autoritățile medicale locale și globale”, spun cei de la Ndemic Creations pe site-ul lor oficial.

Epidemia are originea în orașul chinez Wuhan. Lucrul îngrijorător este că virusul este unul nou și nu știm cu exactitate cum afectează corpul uman. Numărul de morți ar fi depășit 100 de persoane.