08 nov. 2020 | 17:55

Compania care vrea să transforme complet camerele de pe telefoane. Cum va face asta?

ACTUALITATE
Compania care vrea să transforme complet camerele de pe telefoane. Cum va face asta?

Camerele de pe telefoanele Xiaomi ar putea primi un upgrade masiv în calitate și versatilitate. Compania a dezvăluit astăzi un nou obiectiv telescopic cu o dimensiune a diafragmei mai mare.

Obiectivul are “o deschidere super-mare, care crește aportul de lumină cu 300%”, precum și o nouă tehnologie de stabilizare a imaginii.

Promisiunea este că se va îmbunătăți claritatea cu 20% datorită diafragmei mari a obiectivului și tehnologiei de stabilizare a imaginii.

Xiaomi nu a detaliat încă numărul ƒ al obiectivului în cauză, deci nu putem ști sigur cât de mare este de fapt diafragma. Dar cel mai interesant element al designului este celălalt truc introdus pentru obiectivul Xiaomi.

Trucul cu adevărat interesant de la Xiaomi

Obiectivul iese din corpul telefonului, ca teleobiectivele clasice. Acest lucru îi permite să se deplaseze fizic în interior și în afară, la fel ca Samsung Galaxy K Zoom.

Xiaomi nu a specificat range-ul zoom-ului sau dacă aceasta oferă posibilitatea de a mări fizic pe subiecte.

Majoritatea smartphone-urilor moderne au teleobiective fixe care nu își pot regla fizic lungimea zoomului. Obiectivul Xiaomi poate atenua această problemă și ar putea permite mai multe opțiuni pentru utilizatori.

De asemenea, pe viitor ar putea permite ca Xiaomi să scape folosind o singură cameră pe viitoarele sale smartphone-uri, deoarece obiectivul zoom ar putea acționa teoretic ca un teleobiectiv și un shooter principal.

Dacă adaugi acest obiectiv cu o diafragmă mare, senzorul de dimensiuni mari, software-ul inteligent și zoom-ul fizic și obții o cameră de buzunar destul de capabilă.

Nu este clar când își va face debutul sistemul telescopic al camerei Xiaomi pe un smartphone sau care va fi smartphone-ul care va primi acest obiectiv.

Totuși, dacă Xiaomi poate pune la punct această tehnologie și va include capacități de zoom, ne-am putea uita la un rege al zoom-ului pe smartphone.