China lucrează la arma care ar putea fi la fel de importantă ca bomba atomică

China lucrează la arma care ar putea fi la fel de importantă ca bomba atomică

China instalează generatoare masive cu 20 de megawați la navele sale de război, pentru a alimenta arme de mare energie, inclusiv lasere și tunuri.

Generatoarele turbo cresc capacitatea de generare a puterii de patru ori pe navele de război, ceea ce le-ar permite tehnic să se bazeze pe deplin doar pe propulsie electrică, conform SCMP. Asta înseamnă un timp de răspuns mai rapid, economii semnificative de combustibil și manevrabilitate mai bună. De asemenea, China dezvoltă în prezent o armă electromagnetică ce s-ar putea folosi de noile generatoare.

China nu e singura țară care are asemenea arme

Noile nave de război nu ar fi primele care se bazează pe propulsia electrică. Marina SUA și Marina Regală a Regatului Unit au, de asemenea, arme care sunt parțial și complet alimentate cu electricitate.

Armele de acest fel nu sunt, de asemenea, inedite. Anul trecut, Marina Militară a  Statelor Unite a anunțat că va dota o navă din clasa Destroyer cu sistem laser, realizat de antreprenorul militar Lockheed Martin.

Iar Royal Navy dezvoltă în prezent un laser puternic de 50 kW, numit “Dragonfire Laser Directed Energy Weapon”. Anul trecut, a testat un nou sistem de stocare a energiei, care va asigura că folosirea unei astfel de arme nu va perturba operațiunile asupra restului navei.

Știrea vine după ce Marina SUA a susținut că o navă de război chineză a tras cu o armă cu laser asupra uneia dintre aeronavele sale de supraveghere, la jumătatea lunii februarie. „Aceste arme cu laser ar putea provoca vătămări grave pentru echipajul aerian sau marin, precum și pentru sistemele de nave și aeronave”, se stipula în declarația Marinei Militare, potrivit CNN, la acea vreme.

China ar lucra la o armă cu o forță distructivă imensă

Câteva fotografii au făcut oamenii să fie suspicioși în ceea ce privește intențiile Chinei, dar mai ales relația pe care o are cu Statele Unite. China ar lucra la o super armă care folosește electromagnetism.

Pe 31 ianuarie, câteva fotografii au ieșit la iveală, fotografii care arată că China ar putea lucra la un tun electromagnetic. Cunoscută drept railgun, după denumirea din engleză, aceasta folosește forțele electromagnetice pentru a lansa proiectile. Proiectilul n-are nicio capacitate explozivă, dar puterea vine din viteza cu care e lansat. Dacă acest lucru se confirmă, relațiile dintre țară și Statele Unite ar putea să se schimbe drastic. Ține însă cont că și America a testat așa ceva.

Etichete: