16 ian. 2020 | 15:18

Fenomenul bizar care a făcut cerul de culoare mov are legătură cu marijuana

ACTUALITATE
Fenomenul bizar care a făcut cerul de culoare mov are legătură cu marijuana
Navajo County / Facebook

Locuitorii statului american Arizona s-au trezit cu un cer mov deasupra capului, iar motivul este unul destul de neobișnuit.

Evenimentul bizar s-a petrecut în orașul Snowflake din statul Arizona, când cerul de deasupra localității s-a colorat în mov, spre surprinderea locuitorilor. Fenomenul a fost observat de Cara Smith, o cetățeană care a făcut o fotografie și a postat-o online. Toată situația este una extrem de neobișnuită, însă există o explicație mai mult decât plauzibilă pentru asta.

În zonă, există o fermă care crește marijuana în scop medicinal. Pentru a face asta, cei de la Copperstate Farms folosesc lumini ultraviolete. În continuare, explicația este una simplă: lumina ultravioletă s-a reflectat din stratul de zăpadă de pe jos și din ceața din jur și a ajuns să lumineze norii de deasupra. Rezultatul a fost un cer de culoare mov.

Cara Smith a postat fotografia pe Facebook. De fapt, aceasta era chiar angajata respectivei ferme și a realizat fotografia dimineața, în drum spre locul muncă. Deși aceasta pare desprinsă dintr-o lume post-apocaliptică, explicația oficială ne lămurește pe toți.

Oamenii au început să dezbată subiectul atunci când oficialitățile au distribuit fotografia pe pagina lor de Facebook.

Ferma de marijuana a colorat norii de pe cer în mov

Cara Smith spune că luminile mov sunt mereu acolo, însă acestea nu ajung să lumineze cerul în acest mod.

Copperstate Farms este cel mai mare furnizor de marijuana medicinală din Arizona. Are peste 200 de angajați și se întinde pe o suprafață de peste 16 hectare. Anterior, acestea au fost folosite pentru a creșre roșii. Acum, compania crește peste 70 de tipuri de canabis și lucrează la dezvoltarea altor 40.

Ferma folosește o combinație de lumini roșii și albastre pentru a ajuta plantele să crească, spune purtătoarea de cuvânt a companiei, iar acest lucru ar fi făcut norii de pe cer să se coloreze în mov.