Cele mai importante două zile pentru creatorii de jocuri din România: Dev.Play se va derula în noiembrie

Cele mai importante două zile pentru creatorii de jocuri din România: Dev.Play se va derula în noiembrie

Evenimentul Dev.Play va fi, în 2020, exclusiv online pe 3 și 4 noiembrie. Conferința e dedicată dezvoltatorilor de jocuri video pentru Europa de Est. Tema principală a ediției de anul acesta este Inovația în dezvoltarea de jocuri video.

La conferința Dev.Play de anul acesta vor participat manageri de top de la companii precum Quantic Dream, Rovio sau Google. Aceștia vor discuta în jurul unor subiecte importante precum cloud gaming, jocuri  audio, trenduri de monetizare, generația nouă de console și multe altele.

Celălalt track principal va fi Game Dev Business & Publishing. Evenimentul include elemente deja tradiționale, precum business matchmaking, o expoziție virtuală, oportunități de pitching pentru dezvoltatorii de jocuri și multe altele.

Conferința este dedicată dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor și oricărui alt profesionist interesat de industria de dezvoltare a jocurilor video.

Un element de noutate pentru ediția din 2020 este adăugarea opțiunii de bilete gratuite în număr limitat, care va garanta acces parțial la conținutul din platforma digitală.

Speakeri de renume

Speakeri cheie care au confirmat deja prezența în cadrul conferinței de anul acesta sunt Warren Spector (Otherside Entertainment), Guillaume de Fondaumiere (Quantic Dream), Jason Della Rocca (Execution Labs), Harri Manninen (Play Ventures), Alexander Pelletier-Normand (Rovio), Michael Liebe (Kickstarter), Mariusz Gasiewski (Google) și mulți alții urmează să fie anunțați în perioada următoare. Speakerii care doresc să susțină o prezentare la Dev.Play pot aplica pe site-ul evenimentului.

Conferința se va desfășura pe o platformă online dedicată, prin care Dev.Play va putea oferi tot conținutul și caracteristicile pe care participanții s-au obișnuit să le primească la un eveniment offline. Aceștia vor putea urmări sesiuni și vor putea participa la workshop-uri, vor urmări speakerii, vor descoperi și se vor putea conecta cu colegii (1-on-1), cu dezvoltatorii de jocuri, publisherii și investitorii, vor participa la sesiuni de pitching și vor vizita standurile virtuale cu jocuri.

De asemenea, la Dev.Play 2020 nu va lipsi Dev.Play Awards Gala, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai bune jocuri prezentate la eveniment.

Conferința își menține printre obiectivele sale cheie crearea de oportunități pentru dezvoltatorii de jocuri independenți din regiunea Europei de Est și din întreaga lume. Studiourile independente se pot înregistra la conferință pentru a-și prezenta jocurile la Expoziția Virtuală a dezvoltatorilor de jocuri independenți (Indie Expo) și vor putea participa la competiții de pitching pentru a-și prezenta jocurile în fața presei, a publisherilor și a investitorilor.

Zona Indie Expo a fost una dintre cele mai de succes zone ale conferinței, iar jocurile care au fost prezentate pentru prima dată la Dev.Play au continuat să câștige premii la competiții internaționale indie renumite, au obținut investiții sau au fost lansate pe piață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: