Cel mai ciudat PC portabil de gaming este o clonă de Nintendo Switch: ce face Dell Concept UFO

Cel mai ciudat PC portabil de gaming este o clonă de Nintendo Switch: ce face Dell Concept UFO

În cazul în care ți-ai dorit să-ți iei jocurile preferate de PC într-un format semnificativ mai portabil, noul Dell Concept UFO include toate ingredientele pe care ți le-ai dori, cu toate că pare o clonă de Switch.

Deși ai crede că în imaginile alăturate vezi o versiune actualizată a consolei Nintendo Switch, de fapt este un produs concept al celor de la Dell, anunțat prin intermediul diviziei Alienware. Destul de portabil încât să-l ascunzi în ghiozdan, dar capabil să fie conectat la TV când ești acasă, acest sistem de gaming vine la pachet cu gamepad-uri detașabile montate pe marginea unui ecran de 8 inci.

Rezultatul final nu este unul foarte atrăgător, dar s-ar putea să funcționeze foarte bine în lumea reală, iar asta este cel mai important. Controllerele de pe laterală se fixează printr-un sistem magnetic ce pare un pic mai sigur decât șinele pe care le găsești la Switch.

concept-ufo-scaledDell Concept UFO rulează Windows 10, dar interfața nativă a sistemului de operare este mascată de o aplicație proprietară creată de DELL pentru a facilita navigarea prin meniuri cu ajutorul gamepad-ului.

Dacă nu era destul de evident, având în vedere că are Concept în titlu, nu este clar dacă acest gadget va ajunge vreodată în magazine. Având însă în vedere succesul consolei Switch, acest lucru este foarte probabil. În privința performanței, cei de la Dell nu au dezvăluit exact ce componente ascunde la interior micuțul, dar era capabil să ruleze F1 Racing cu peste 30 de cadre pe secundă. Fiind semnificativ mai greu decât un Switch, nu îți vine să petreci toată ziua cu el în brațe, dar ofertă totuși o experiență decentă.

Când ești acasă, îți poți ancora portabilul de la Dell într-un dock. Din acel moment, performanța se amplifică și te poți juca World War Z la 60 de cadre pe secundă, chiar dacă detaliile grafice nu erau neapărat impresionante. Rămâne să vedem care va fi destinul acestui produs.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: