Cel mai bun laptop cu Windows a devenit mai rapid: de ce merită banii Dell XPS 13

Cel mai bun laptop cu Windows a devenit mai rapid: de ce merită banii Dell XPS 13

În cazul în care vrei cu ardoare să nu-ți cumperi un MacBook Pro de top pentru munca de birou, cea mai bună alternativă este un Dell XPS 13.

Actualizat constant cu cele mai noi procesoare și tehnologii, Dell XPS 13 este perceput de mulți ca fiind cel mai bun laptop de pe piață, în cazul în care banii nu sunt o problemă. Designul atrăgător, ecranul de top și performanța fără cusur nu au fost niciodată ieftine.

Dell XPS 13 este disponibil în trei variante și fiecare dintre ele beneficiază în această perioadă de un upgrade important, chiar dacă designul exterior a rămas neschimbat de aproximativ doi ani. Este vorba de Dell XPS 13, XPS 13 2-in-1 și XPS 13 Developer Edition. Ca referință, acesta din urmă vine preinstalat cu Linux, în timp ce celelalte două au licență de Windows 10.

Toate cele trei sisteme au făcut tranziția la a 11-a generație de procesoare Intel Core. În plus, sunt primele sisteme din portofoliul Dell cu certificare Intel Evo. Aceasta se transpune în suport pentru încărcare rapidă, o autonomie de minim 9 ore departe de priză și un timp de pornire din stand-by mai mic de o secundă.

Toate cele trei vin dotate cu porturi Thunderbolt 4 și au avut parte de un upgrade de memorie la LPDDR4x de la 3733 MHz la 4267 MHz. În funcție de buget, le poți cumpără cu până la 32GB RAM. Ca un detaliu interesant, dacă optezi pentru XPS 13 sau XPS 13 2-in-1, ai parte și de un chipset grafic Intel Xe care se anunță destul de impresionant, cu o performanță decentă în câteva jocuri moderne.

XPS 13 2-in-1 are o cameră IR compatibilă cu autentificarea Windows Hello. Prețul de start pentru cel mai nou XPS 13 este de 1000 de dolari, în timp ce varianta hibridă începe de la 1250 de dolari.

Modelul cu Linux este preinstalat cu Ubuntu 20.04LTS, iar cei de la Dell promit o autonomie de până la 19 ore în cazul respectivei configurații. Din păcate, aceasta nu are încă un preț. dell xps 13