13 dec. 2020 | 10:59

Cel mai bizar rival pentru Netflix vrea să te facă mai deștept și folosește inteligența artificială pentru asta

ACTUALITATE
Cel mai bizar rival pentru Netflix vrea să te facă mai deștept și folosește inteligența artificială pentru asta

Pandemia a fost teribilă pentru multe industrii, dar editurile au avut parte de o situație mai blândă decât în ultimul deceniu, de altfel trist. Închiși în case și separați de ceilalți, am avut mai mult timp și mai mare nevoie să ne conectăm la personaje decât oricând.

Această creștere a interesului pentru cărți a dus, de asemenea, la o creștere a interesului unor fondatori pentru a regândi aspecte ale experienței de lectură.

De la binge-watching la binge-reading

Pentru a schimba experiența lecturii și a o adapta la realitățile prezentului, a fost creat BingeBooks.

BingeBooks vrea să devină aproape echivalentul Netflix, dar pentru iubitorii de cărți, fiind concepută pentru a te ajuta să găsești următoarea carte grozavă pe care să o citești – și face asta doar pe baza a ceea ce ai citit anterior.

S-ar putea să sune foarte asemănător cu Goodreads, marele dominant în spațiu, dar sunt multe lucruri diferite aici.

BingeBooks a fost dezvoltat de Authors AI, un serviciu pionierat de romancieri și experți în învățarea automată pentru a construi un editor bazat pe AI, numit Marlowe, care poate evalua un proiect al unei cărți și poate oferi feedback constructiv, cum ar fi ritmul, consistența personajelor, intrigă și altele.

Echipa de la Authors AI și-a dat seama că aceeași tehnologie care poate evalua, analiza și interpreta o carte pentru autori poate ajuta, de asemenea, la identificarea tiparelor dintre diferite cărți și la construirea recomandărilor pentru cititori.

BingeBooks are mii de titluri, dintre care îți recomandă pe cele mai potrivite pentru tine

BingeBooks are titluri de la marile edituri americane, precum Penguin Random House, HarperCollins, Hachette, Macmillan, dar și peste 7.000 de titluri independente.

“BingeBooks se concentrează cu adevărat pe descoperirea cititorilor”, a spus Alessandra Torre, președinte și cofondator al Authors AI.

De cele mai multe ori, să găsești o carte nouă pe care să vrei cu adevărat să o citești este o problemă pentru cititori, dar este și o problemă pentru autori.

Autorii, în special autorii independenți, fără bugete de marketing uriașe, se străduiesc să construiască un public de lectură.

BingeBooks dorește să reducă distanța și să ajute ambele părți să atingă o experiență de lectură mai bună.

Suntem sortiți să urmărim videoclipurile proaste TikTok pentru tot restul vieții noastre? Sau se poate aplica la citire genul de algoritmi care au ajutat serviciile video să ne domine cultura media? Asta se întreabă BingeBooks și, sperăm, că va veni cu răspunsul la întrebare.