Cel mai actual joc din 2020 este despre universul post pandemie: ce scop are și de ce este gratuit

Cel mai actual joc din 2020 este despre universul post pandemie: ce scop are și de ce este gratuit

În mod tradițional, jocurile noi de la diverși dezvoltatori sau publisheri erau anunțate în cadrul unor conferințe de anvergură, cu un public global. Pentru că toate au fost anulate în 2020, cineva s-a gândit să facă un joc despre asta.

Devolver este un publisher care și-a făcut o tradiție din a trata cu ironie conferințele de presă pentru lansarea de jocuri video. În anii trecuți, și-au dezvăluit titlurile noi prin evenimente construite în jurul unor personaje fictive, precum Nina Struther – Head Chief Synergy Officer for Devolver Digital’s Big Fancy Press Conferences (Directorul Șef de Sinergie al Conferințelor de presă mari și fițoase din cadrul Devolver Digital).

Trecând însă peste glumițele din trecut, în 2020, pe timp de pandemie, Devolver a decis să-și extrapoleze efortul de marketing printr-un proiect fascinant, 90% joc video, 10% reclamă la viitoarele titluri din portofoliu.

Jocul pe care îl găsești gratuit pe Steam și îl poți juca acum este Devolverland Expo. Un titlu de tip FPS a cărui acțiune se petrece în interiorul unei sediu de conferințe cât se poate de pustiu, din cauza faptului că evenimentul a fost anulat. Nu există o referință directă în joc către coronavirus, dar având în vedere numărul mare de evenimente anulate în acest an, aproape toate, legătura este implicită.

În Devolverland Expo, explorezi clădirea abandonată în care ar fi trebuit să se desfășoare evenimentului și încerci să ocolești un sistem de securitate avansat. În același timp, din loc în loc, vei putea vedea clipuri din viitoarele jocuri ale Devolver Digital. Lista include Carrion, Shadow Warrior 3 sau Serious Sam 4 Planet Badass. Nu te aștepta să fie un joc revoluționar care să-ți consume multe ore din viață. Chiar și așa, este de departe unul dintre cele mai potrivite jocuri pentru anul 2020.

Ține doar de tine dacă vrei să descoperi toate secretele din Devolverland Expo sau, în mod autentic, îți va aduce aminte de anii trecuți, când mergeai la conferințe alături de mii de oameni.

Citește și: