Cea mai nouă funcție de la Facebook a intrat în teste. Cum va arăta dark mode pe iPhone

Cea mai nouă funcție de la Facebook a intrat în teste. Cum va arăta dark mode pe iPhone

Facebook începe să testeze funcția Dark Mode pe iOS. Acest lucru se întâmplă la cinci luni după ce Facebook și-a confirmat planurile de a lansa suportul Dark Mode pentru iOS și peste un an după ce Dark Mode a ajuns pe iPhone cu iOS 13.

În aprilie, 9to5Mac a raportat că Facebook era în curs de dezvoltare și proiectare a suportului Dark Mode pe iOS. Apoi, în iunie, compania și-a confirmat planurile și a lansat noul design la un procent foarte mic de utilizatori.

Acum, platforma a confirmat, în colaborare cu Jane Manchun Wong, că acum testează public suportul Dark Mode pe iPhone. Acest lucru nu înseamnă neapărat că funcția este disponibilă pentru fiecare, dar semnalează că acum ajunge la un procent mai mare din baza de utilizatori.

Iată cum poți verifica dacă funcția este disponibilă în contul tău de Facebook și cum să o activezi


Asigură-te că ai cea mai recentă versiune a aplicației  din App Store. Apoi, deschide aplicația Facebook și dă click pe cele trei linii din partea dreaptă jos a barei de navigare. Acum, mergi la „Setări și confidențialitate”. Caută noua opțiune „Dark Mode”. Acum tot ce trebuie să faci e să alegi între Activat, Dezactivat sau Sistem.

Sub opțiunea „Sistem”, aplicația își va regla aspectul pe baza setărilor dispozitivului tău iOS. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă vrei ca aplicația Facebook să respecte programul Dark Mode pe care îl utilizezi pe iPhone.

Încă din luna martie a acestui an, Facebook a introdus modul întunecat într-o nouă interfață a rețelei sociale pentru desktop. Ca referință, poți deja să folosești Instagram, Messenger sau WhatsApp cu o cromatică închisă la culoare, pentru a-ți obosi mai puțin ochii, mai ales seara.

Din nou, platforma de socializare nu a lansat încă suportul Dark Mode pe iOS pentru toată lumea, dar testează public caracteristica cu un procent mai mare din baza de utilizatori Facebook. Sperăm că o lansare completă va începe cât de curând.

Citește și: