Cea mai importantă veste de la Google pentru dezvoltarea României prin tehnologie

Cea mai importantă veste de la Google pentru dezvoltarea României prin tehnologie

Google a anunță un plan prin care își propune să contribuie semnificativ la redresarea economiei românești prin tehnologie și accelerarea transformării digitale, în contextul pandemiei.

Programul poartă denumirea “Grow Romania with Google” și pune la dispoziția firmelor românești, a angajaților și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă o serie de instrumente, instruire, sfaturi specializate și colaborări importante cu instituții publice și private din țară.

Trei direcții de sprijin Grow Romania with Google

Programul Grow Romania with Google își propune să susțină IMM-urile în dezvoltarea afacerilor lor prin resurse și programe gratuite, precum și instrumente digitale care să le permită să ajungă la cât mai mulți clienți.

Programele incluse în cadrul acestei direcții sunt Google pentru IMM-uri și Exportă cu Google.

Grow Romania with Google va contribui la dezvoltarea competențelor digitale, prin oferirea de cursuri și certificări disponibile tuturor pentru dezvoltarea carierei. O a doua componentă este susținerea educației prin instrumente digitale gratuite.

Programele incluse în cadrul acestei direcții sunt Google Atelierul Digital și Google for Education.

“Grow Romania with Google este o continuare, extindere și adaptare a programelor Google derulate de România în cei 10 ani de când a fost deschis biroul local.

Cea mai amplă inițiativă întreprinsă este Atelierul Digital, începută în 2016 și prin care Google a pregătit peste 200,000 profesioniști și companii în domeniul competențelor digital”, a declarat Dan Oros, Head of Marketing Google Romania.

“Prin programele inițiativei Grow Romania with Google vom accelera acest ritm, iar până la finalul anului viitor ne propunem să ajutăm 100.000 de români și companii să găsească locuri de muncă, să se digitalizeze și să crească”, a adăugat acesta.

Google susține inovația și își propune să contribuie la creșterea ecosistemului de startup-uri românești și accelerarea inovației în domeniul AI și Cloud.

Programele incluse în cadrul acestei direcții sunt Google for Startups și AI pentru România.

Grow Romania with Google este adaptată situației curente generate de pandemie, astfel încât programele de pregătire sunt exclusiv online, iar accentul este pus pe sprijinirea companiilor în activitatea online, educație online, inovație și AI.

Pentru implementarea acestor programe, Google a încheiat parteneriate cu autorități guvernamentale – Ministerul Educației, Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri –, asociații – Consiliul IMM-urilor, Camere de Comerț – și alte entități precum universități, ONG-uri, și acceleratoare de startup-uri.

“Criza creată de pandemie a accelerat utilizarea tehnologiei: acum tehnologia poate atenua impactul crizei. Scopul principal al noului nostru plan Grow Romania with Google este sprijinirea țării pentru a-și accelera redresarea economică și transformarea digitală”, a adăugat Elisabeta Moraru, Country Manager, Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: