Cea mai importantă dilemă legată de Covid-19, lămurită: cine face forme grave

Cea mai importantă dilemă legată de Covid-19, lămurită: cine face forme grave

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, cercetătorii s-au întrebat de ce unele persoane fac forme mai grave sau mai puțin grave ale bolii. Acum, au o posibilă explicație.

În parte, ar fi ideal să nu te îmbolnăvești de coronavirus din cauza faptului că cercetătorii încă fac eforturi să înțeleagă modul în care se comportă boala. În continuare, oamenii de știință vor să-și dea seama de ce unele forme ale infecției cu Covid-19 sunt mai grave decât altele, de ce poți ajunge să-ți pierzi viața în doar câteva zile.

Un nou studiu publicat în urmă cu câteva zile oferă un posibil răspuns la această întrebare arzătoare. Un grup internațional de cercetători conduși de Universitatea din Edinburgh au ajuns la concluzia că materialul genetic al pacientului influențează forma bolii pe care o va dezvolta. Opt secvențe genetice au fost identificate la cei care au ajuns să aibă nevoie de oxigen sau au ajuns la terapie intensivă.

Această informație dobândită recent este foarte importantă și va ajuta oamenii de știință să dezvolte tratamente mai eficiente pentru a facilita recuperarea indivizilor mai grav bolnavi. Dintr-un punct de vedere, detaliile legate de genetica celor care dezvoltă forme ce pot duce la pierderea vieții sunt revoluționare. Le-ar putea salva viața.

”Am descoperit asocieri genetice noi și foarte plauzibile în cazul cazurilor grave de Covid-19.”, atrage atenția echipa din spatele noii lucrări științifice. ”Unele dintre aceste asociații pot duce în mod direct la potențial abordări terapeutice pentru a amplifica semnalul de interferon, antagoniza activarea monocitelor și infiltrațiile la plămâni, pot ataca în mod explicit căile inflamatorii dăunătoare.”, se mai arată în comunicat.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii din spatele acestei analize au avut acces la 2244 de bolnavi critici de Covid-19 din 208 secții de terapie intensivă din Marea Britanie. ADN-ul tuturor a fost supus unui test genetic amplu de tip GWAS (Genome Wide Association Study).

Citește și: