Ce să știi dacă vrei să zbori cu avionul în Iran în perioada asta

Ce să știi dacă vrei să zbori cu avionul în Iran în perioada asta

Orientul Mijlociu e un butoi cu pulbere din cauza tensiunilor dintre Iran și SUA. Toate marile companii aeriene au luat măsuri după prăbușirea avionului Boeing ce tocmai decolase de la Teheran. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să zbori în următoarea perioadă.

Tensiunile dintre Iran și Statele Unite ale Americii sunt la cote maxime în această perioadă. După ce americanii l-au asasinat pe generalul Soleimani, Teheranul a răspuns cu un atac cu rachete asupra mai multor baze militare americane din Irak. Deocamdată, nu există informații c-ar există și victime.

Tot seara trecută, un avion Boeing 737 care pleca de la Teheran spre capitala Ucrainei, Kiev, s-a prăbușit la scurtă vreme după decolare. Toți cei 167 de oameni aflați la bord au murit. Nu există informații potrivit cărora tragedia aviatică ar avea legătură cu ce se întâmplă în acest moment pe scena politică internațională.

Însă multe companii aeriene își reconsideră programul curselor din următoarea perioadă. Iată tot ce trebuie să știi dacă ai planificat un zbor în următoarea perioadă.

Ce se întâmplă cu zborurile după evenimentele din Iran

După prăbușirea avionului care aparținea unei companiei din Ucraina, mai mulți operatori au transmis că-și suspendă cursele spre Iran și toate zborurile ce survolează teritoriile Iranului, Irakului, dar şi a Golfurilor Persic şi Oman.

Air France susține că a suspendat aceste zboruri la câteva ore după ce iranienii au atacat bazele militare americane din Irak.

„Ca măsură de precauţie şi după anunţul privind lovituri aeriene în curs, Air France a decis să suspende până la noi ordine orice survolare a spaţiilor aeriene iranian şi irakian”, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei aeriene franceze

Ce fac Lufthansa și Wizz Air

Planurile de zbor sunt ajustate în funcție de evoluția evenimentelor, susține compania din Hexagon. De asemenea, Lufthansa, companie din Germania, a anunţat că îşi anulează zborul zilnic spre Teheran din cauza evenimentelor din regiune.

Lufthansa nu va zbura, de asemenea, peste Iran și Irak.  Și Agenţia Federală a Aviaţiei Americane (FAA) a interzis avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi ţările din Golf, în urma atacurilor, decizie luată și de Agenţia federală din Rusia.

Wizz Air a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că monitorizează cu atenţie tensiunile din Orientul Mijlociu, în funcţie de care poate decide să modifice programul de zbor către Dubai, urmând să anunţe din timp pasagerii. Așadar, dacă ai programată vreo cursă la bordul avioanelor companiei low-cost, ar fi bine să te informezi înainte de a pleca spre aeroport.

„Wizz Air doreşte să îşi informeze pasagerii că monitorizează şi evaluează constant evenimentele curente din Orientul Mijlociu şi este în contact cu autorităţile relevante”, spun oficialii companiei.   Până în acest moment nu au existat zboruri anulate, însă situaţia din regiune este schimbătoare, iar dacă va fi nevoie compania va lua toate măsurile necesare pentru a menţine siguranţa pasagerilor, echipajelor şi aeronavelor de pe zborurile operate către Dubai”, transmite Wizz Air.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: