Ce e Orange Money, alternativa Revolut prin care operatorul vrea să-ți muți banii la el

Ce e Orange Money, alternativa Revolut prin care operatorul vrea să-ți muți banii la el

Orange atacă piața fintech-urilor. A lansat Orange Money, un serviciu care se vrea alternativă la Revolut. Iată despre ce e vorba.

Piața fintech-urilor începe să devină tot mai atractică pentru consumatori. E un domeniu la care băncile clasice se uită cu scepticism și cu teamă pe alocuri. Asta pentru că poate schimba din temelii sistemul financiar clasic. De aici, mai degrabă, neîncrederea băncilor. Instituțiile financiare nu stau nici ele degeaba și încearcă să-și digitalizeze serviciile.

Tocmai pentru a putea rămâne competitive.

Totuși, companii precum Revolut au reușit să se impună extrem de repede. Aplicația are, numai în România, un milion de utilizatori. 

Văzând acest trend, nici operatorul telecom Orange n-a stat degeaba. A decis să-și extindă serviciile și spre această piață. Orange Money a fost lansată încă din 2017, dar de abia acum a ajuns la maturitate. Hai să vezi ce-ți oferă și ce-ți promite noua aplicație Orange Money.

Ce e Orange Money

Pe scurt, Orange Money e o aplicație ce se laudă cu opțiunea de transferuri valutare. Ai la dispoziție 18 valute, începând cu cele mai utilizate: euro, dolar, franc elvețian, liră sterlină etc. Partea bună e că ai comision zero atunci când faci transferuri în lei, către o persoană fizică sau juridică, în România și-n străinătate.

Cât despre cursul valutar, acesta e unul influențat de piața interbancară la acel moment. Dacă întâmpini probleme, ai și un call center la dispoziție, unde poți apela non-stop: 0374 300 300 sau 300 din rețeaua Orange.

Orange Money vine preinstalată pentru clienții Orange, care-și cumpără telefoane din shop-ul operatorului. Altfel, poate fi descărcată din magazinele de aplicații ale iOS și Android.

Cum funcționează aplicația ce se vrea alternativa Revolut

Orange Money transfer valutar

Important de știut este faptul că, odată ce ai aplicația instalată în telefon, trebuie să-ți activezi contul. După ce ai urmat pașii, primești un IBAN din partea Orange, care va deveni al tău. Contul ți-l poți alimenta apoi oricând, poți atașa mai multe carduri bancare.

Partea proastă e că Orange n-are deocamdată parteneriat cu nicio bancă, așa că vei plăti comisioane. Acestea diferă în funcție de banca la care ai deschis un cont bancar. De asemenea, transferul durează ceva.

Odată ce ți-ai alimentat contul, poți face transferuri către alte conturi, poți transfera valută sau poți plăti direct cu telefonul (aici trebuie descărcată separat aplicația Orange Pay). Direct cu telefonul poți plăti la orice POS contactless.

„Românii au nevoie de simplitate și transparență, în special când vorbim despre servicii financiare. Piața schimburilor și transferurilor valutare nu este încă suficient de flexibilă, iar un împrumut bancar în altă monedă decât RON sau trimiterea banilor în România sau în alte țări înseamnă de multe ori conturi dedicate și comisioane extra. Pentru aceste tipuri de nevoi, Orange Money oferă de astăzi cea mai ușoară experiență de plată în aplicația mobilă” a declarat Haris Hanif, CEO Orange Money România.

Ce primești dacă instalezi aplicația

Orange-Money-interfata-aplicatie

Iată, mai jos, câteva facilități pe care ți le oferă Orange Money. De notat că poți opta și pentru un card fizic, dacă dorești: ai la dispoziție variantele Classic sau Platinium.

  • Transferul de bani instantaneu prin intermediul numărului de telefon sau către/din orice IBAN în lei din România, prin intermediul contului cu cod IBAN individual Orange Money
  • Plăți prin card de debit fizic și virtual
  • Plăți NFC pentru telefoanele cu Android și iOS, și pentru ceasurile compatibile Garmin, Fitbit și Apple
  • Reîncărcarea cartelelor Orange PrePay
  • Alimentarea contului prin intermediul unui alt card bancar salvat în aplicație, gratuit.
  • Achitarea facturilor Orange sau de la peste 70 de companii de utilități

Dacă devii client Orange Money, poți beneficia și de:

  • 4GB bonus (trafic de internet) pentru cei care dețin un abonament Orange și deschid cont în aplicația Orange Money
  • 10% bani înapoi în cont (în limita a 40 lei lunar) la plata facturilor Orange și la reîncărcările PrePay Orange prin intermediul aplicației mobile Orange Money
  • dublarea punctelor de loialitate Thank You pentru plata facturii Orange, precum și extra puncte la fiecare tranzacție cu Orange Money, prin cardul de debit Classic sau Platinum sau din contul digital, însumând maxim 90 euro anual, dacă sunt utilizate în magazinul online Orange pentru cumpărarea unui telefon împreună cu prelungirea abonamentului
  • o nouă soluție de finanțare prin creditul My Reserve pentru achiziție de telefoane sau accesorii în magazinele Orange.